Wpis z mikrobloga

Witam Mirków, mam pytanie odnośnie polcanych silników benzynowych pod zagazowanie. Nie jestem przywiązany do żadnej marki szukam polecanych od co najmniej 110km. Planuję zmieścić się w przedziale 10-20tys. ale to jeszcze zdecyduję. Można liczyć na pomoc?
#samochody #motoryzacja #mechanikasamochodowa
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@rajkes Może Mazda 3 1.6 105km. Tylko poliftowy model czyli od połowy 2005 bodajże, bo inaczej bedzie problem z rudą, chyba, ze się trafi ladny i zadbany egzemplarz. W poliftowych też ruda wychodzi, ale już były jakieś poprawki fabryczne i nie ma tragedii.
  • Odpowiedz
@L_u_k_as: właśnie jestem na etapie dopiero wybierania modelu, narazie nie mam jednoznacznych preferencji. Muszę trochę pooglądać i wtedy ewentualnie wybiorę coś. A tak dla przykładu co proponujesz ze stajni Audi ?
  • Odpowiedz
Ze stajni audi do LPG najprostszym ale i najbardziej mułowatym będzie 1.6 102 konne. Spokojnie zainstalujesz gaz i nie bedzie Ci on sprawiał kłopotów. ale nie ma 110 koni o których pisałeś. Mocniejsze FSI lub TSI silniki są ciężko gazowalne.
  • Odpowiedz
@Gwinton: 15-20 tys do tej pory, ale jak będę miał w gazie to myślę jeździć wszędzie gdzie sie da, częstrze wypady na weekend, dalsze wyjazdy. Pewnie pytasz czy nie rozważałem diesla ?
  • Odpowiedz
@Stixer: a mazda 3 z silniekiem 2.0 150km równie dobrze nadaje się do gazu ? Czytałem, że pali niedużo więcej od silnika 1.6 a jednak większa moc będzie odczuwalna. Nie ukrywam, spodobała mi się ta mazda.
  • Odpowiedz
  • 0
@rajkes Tak, ogólnie te silniki benzynowe są bezawaryjne. Nie ma co sie tam psuc. Ja mam 1,6 105 kucy, sam nalatałem już z 8 tysi na gazie, poprzedni właściciel zrobił w 2 lata jakieś 25 tysiecy i zadnych problemow. Bylem ostatnio na przeglądzie u gazownika, bo mialem problem z falujacymi obrotami na biegu jałowym, ale jak sie okazalo, skopana byla konfiguracja sterownika. Od tego momentu auto dostalo 2 życie i drugiego
  • Odpowiedz
@rajkes: Myślę, że za 15 tysi kupiłbyś jakiś dobry egzemplarz tej trójeczki z silnikiem 2.0, a za kolejne 5 tysi założył lpg i załatwił całą reszte i w 20 kawałkach się zmieścisz. Ja sobie troszkę pluje w brode, że nie poczekałem jeszcze tych paru miesięcy i nie kupiłem tej mocniejszej wersji, ale akurat mi się okazja trafiła i kupiłem 1.6 :)
  • Odpowiedz