Wpis z mikrobloga

#latanie #ryanair
Pojutrze lecę pierwszy raz samolotem (ryanair, z PL do PL), mam tani bilet z bagażem podręcznym (plecak szkolny), zaraz się odprawię przez internet bo teraz im się strona zacięła, a w tym czasie chciałem się upewnić co z poniższych rzeczy mogę ze sobą zabrać na pokład (lecę pierwszy raz, jeszcze nie wiem co wolno a nie wolno)
-długi parasol w rękę
-p-------y
-metalowa papierośnica
-słodycze
-krem do włosów w długiej tubce
-dezodorant
Na razie nic innego nie przychodzi mi do głowy. Ktoś coś?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BigFred: wszystko jest na stronie ryanair, ale z tego co pamiętam, to dezodorant nie przejdzie, jeśli w sprayu, a nie w kulce. Na pewno przy odprawie komuś zabrali otwieracz do butelek, to na lotnisku w Bydgoszczy. Jak potem znajdę dokument z RyanAir, to podeślę, ale jest na ich stronie bardzo szczegółowy wykaz, polecam.
  • Odpowiedz
@BigFred: parasop nie. Musi byc w dedykowanym. Wez krotki skladany
P-------y wezmiesz
Papierosnice wezmiesz
Slodycze wezmiesz
Krem nie wiekszy niz 100ml w plastikowej torebce strunowej
Dezodorant jw.
Jak chcesz przypalic fajki to mozesz wziac zapalniczke. Nie czepna sie
  • Odpowiedz
  • 0
@BigFred jeśli płyny (w tym krem, żel pod prysznic itp) to do 100ml, w worku strunowym. Z parasolem długim też może być problem choć nie musi... Papierosnica myślę bez problemu, słodycze to też bez problemu.. (tylko np mleczko w tubce to też płyn i tez do 100ml i w worku), dezodorant to nie wiem... Ja miałam akurat w rejestrowanym.
  • Odpowiedz
  • 0
@Amelie ale poczekajcie, bo dla mnie jest chyba zbyt rano i nie wiem czy dobrze rozumiem - płyny do 100ml w worku to znaczy że mam je tam wycisnąć? xd
A jeśli na kremie jest np 150ml ale już zużyłem i w środku jest już tylko 50ml?
  • Odpowiedz
@BigFred: Dokładnie tak. Możesz tam wepchnąć ile rzeczy zmieścisz, byle się zamknęło. Np. w Dublinie widziałem leżące za darmo, we Wrocławiu chyba kupowałem w przylotniskowym kiosku - w każdym razie będą.
  • Odpowiedz
@BigFred: Po zrobieniu odprawy będziesz miał sugerowane godziny wszystkiego na boarding pass, ale generalnie jakoś 40 minut wcześniej jeśli lecisz bez bagażu rejestrowanego. I tak będzie kolejka do wejścia na pokład.

A i ten woreczek to 20cm x 20 cm, bo jak znajdziesz przeźroczysty worek na ziemniaki to nie przejdzie :p
  • Odpowiedz