Wpis z mikrobloga

1. Bądź @WujaAndzej
2 Dostań bana za obrazek z przekleństwami
3. Zapytaj o #!$%@? tu chodzi, przecież w gorących codziennie są obrazki z przekleństwami
4. @a__s tłumaczy, że w punkcie 5.3 regulaminu poważnego serwisu wykop peel jest wyraźnie napisane, że rzucanie #!$%@? jest zabronione
5. Na wykopie jest tag ##!$%@?, jest tez ##!$%@? a nawet ##!$%@? i @Moderacja ma to w dupie

Brawo

#gownowpis
  • 39
  • Odpowiedz
@Lewitujacy_Judasz:

Oficjalne stanowisko:

Wykop.pl - Kontakt 2016-11-03 13:29:25

Witaj,

pojedynczych wulgaryzmów nie usuwamy. Jeśli rażą cię przekleństwa w serwisie to w ustawieniach możesz włączyć odpowiedni filtr ukrywający takie słownictwo.
  • Odpowiedz
@Lewitujacy_Judasz: Z przekleństwami w obrazkach jest taki problem, że nasz filtr blokujący przekleństwa nie działa w obrazkach. Dlatego (bardzo) wulgarne treści w obrazkach są usuwane. Jeśli użytkownicy dalej umieszczają obrazki z wulgaryzmami to są ostrzegani, a jak to nie skutkuje to dostają bana. To nie jest tak, że banujemy bez ostrzeżenia za kermity z wulgaryzmami. Wuja był ostrzegany i wiedział jakie są konsekwencje.
  • Odpowiedz
  • 3
@Moderacja: To nieładnie Wuja zrobił, że o tym nie powiedział.
Ale tu pojawia się problem, o którym wspomniała @Turqi - co z "#!$%@? co za #!$%@? akcja"? Przekleństw tyle samo, a mimo to, widuje tego mema pod sporą częścią postów
  • Odpowiedz
  • 4
@Turqi: Już nawet nie o to chodzi, że jest to komuś na rękę, ale uczmy się na doświadczeniach
Na wykopie było jakieś 526391046 afer i wiecie co one zmieniły?

• Odpowiedz
@Lewitujacy_Judasz: Nasz stosunek do tego jest taki, że wulgaryzmy są usuwane jeśli są wyzwiskami na przykład "Ty k** j" traktujemy znacznie ostrzej niż wulgaryzmy które na dobrą sprawę nikogo nie obrażają. "Co za p****" akcja" nikogo nie obraża. Dlatego jest też ban za kosmonautę ;-)
  • Odpowiedz
@Lewitujacy_Judasz: imho "Ty #!$%@? #!$%@?", albo "chciałem zgłosić #!$%@? Ci w dupę" a "#!$%@?, co za #!$%@? akcja" mają lekko inny wydźwięk, te pierwsze są bardziej 'ofensywne', bo jakby na to nie patrzeć zdają się być zwrócone w czyjąś stronę, natomiast mem jest po pierwsze przetłumaczoną frazą z serialu, po drugie odnosi się do sytuacji ogólnej, nikogo nie atakując
mniej więcej tak to widzę
  • Odpowiedz
  • 12
@Thernu: @Moderacja: Rozumiem. Mimo wszystko dla mnie to nadal absurdalne. W końcu kermit nie rzucał słów, które mogły kogoś urazić. Chyba nie próbujecie mi powiedzieć, że te obelgi złamały serce temu drugiemu typowi, który obok niego stał? (O ile dobrze pamiętam ten obrazek...)
To tak, jakbym ja dostał bana za nazwanie komara "małym śmierdzącym #!$%@?". Jest przekleństwo? No jest. Jest obrażanie? No... jest
Ale kogo to uraziło? Komara? XD
  • Odpowiedz
@Moderacja: @Lewitujacy_Judasz: Rozumiem usuwanie wulgaryzmów będących osobistymi wycieczkami do użytkowników, próbą obrażenia itd. Taka rola moderacji. Ale uważam, że każdy w życiu słyszał niejeden wulgaryzm, są one naturalną częścią języka i ostrzeżenia za ich używanie w kontekście innym niż w.w. to chyba przesada :) ja wiem, że sporo tu gumbazy siedzi, ale gwarantuję, że te kilka brzydkich słów ich nie zgorszy bardziej, niż już zgorszeni są :)
  • Odpowiedz
Nasz stosunek do tego jest taki, że wulgaryzmy są usuwane jeśli są wyzwiskami na przykład "Ty k** j" traktujemy znacznie ostrzej niż wulgaryzmy które na dobrą sprawę nikogo nie obrażają. "Co za p****" akcja" nikogo nie obraża. Dlatego jest też ban za kosmonautę ;-)

@Moderacja: Wielu urażonych kosmonautów już się do was zgłosiło?
  • Odpowiedz