Aktywne Wpisy
ewolucja_myszowatych +450
Udało się trochę podbić obraz z wypadku BMW na podstawie nagrań od @dashcambandit i @Rabusek:
v.1 - podbicie jasności i klatek:
v.1 - podbicie jasności i klatek:
powodzenia +1045
gdyby wykop nakręcił teraz panikę, że zabraknie paliwa na stacjach, to PiS byłby zmuszony odblokować ceny tuż przed wyborami ( ͡º ͜ʖ͡º) ewentualnie zabrakłoby paliwa na stacjach, co też byłoby ciekawe
ja nic nie sugeruję
#tankujemynazapas #orlen
ja nic nie sugeruję
#tankujemynazapas #orlen
Będziemy potrzebować:
- 70 dkg kapusty białej
- dużą cebulę
- 1/2 kg mięsa mielonego
- 3 jajka
- 1/2 szklanki ryżu
- 1/2 szklanki kaszy manny
- 1/2 szklanki kaszy mazurskiej
- bułkę tarta
- rosół drobiowy (jak z kostki to 2,5 kostki, jak bez kostki to około 1 litra)
- majeranek (łyżka)
- czosnek mielony (łyżeczka)
Kapustę siekamy i solimy. Jak puści wodę, wyciskamy i przekładamy do dużej miski. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do odciśniętej kapusty. Następnie dodajemy mięso, jajka, ryż, oraz kaszę manną i mazurską. Całość dokładnie mieszamy i formujemy gołąbki, które obtaczamy w bułce tartej. Gołąbki szybko obsmażamy z każdej strony na oleju, tak żeby były rumiane z wierzchu. W środku będą surowe, ale to nie szkodzi. Dojdą w piekarniku.
Obsmażone gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym i całość zalewamy rosołem wymieszanym wcześniej z majerankiem i czosnkiem. Przykrywamy i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 2 godzin w temperaturze 200 stopni.
W międzyczasie przygotowujemy sos. Jaki kto lubi. Ja lubię pomidorowy. Robię zasmażkę, podlewam wodą, dodaję przecier pomidorowy, sól, cukier i pieprz do smaku. Mieszam wszystko razem aż osiągnie odpowiednią konsystencję.
Po 2 godzinach gołąbki wyjeżdżają z pieca i można jeść :)
Smacznego!
#gotujzwykopem
Ale to w sumie nie głupie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@prezes513: teoretycznie tak, ale w smaku zupełnie nie przypominają mielonych