Aktywne Wpisy
asadasa +2
Ehh mircy ale się zauroczyłam, aż mnie serducho boli. Ale wyczuwam że on stracił zainteresowanie, bo znów wchodzi na tindera i przestał aktywnie pisać tak jak to robił do tej pory. Wpatruję się w telefon licząc że przyciągnę go myślami i do mnie napisze. Powiedział że mnie zaprasza na kolejne spotkanie którego szczegóły ustalimy potem, no i to 'potem' trwa i trwa... Tracę nadzieję (i zmysły). Jeśli jakiś mirek doświadczony w randkowaniu
MrSknerus +75
Mówcie co chcecie ale po ponad dekadzie spędzonych w gabinetach psychoterapeutów i psychiatrów doszedłem do wniosku, że niewiele się ta profesja różni od wrózbiarstwa xD U wróżki też oczywiście byłem swojego czasu, klasyczne gadanie ogólnikami w stylu efektu horoskopu, szczególnie jak wyciągnie od ciebie jakieś strzępki informacji bo w końcu o coś musisz spytać.
Na terapii czuje się podobnie, jeszcze jak miałem fobie na kiju to ok bo mi dawała narzędzia jak
Na terapii czuje się podobnie, jeszcze jak miałem fobie na kiju to ok bo mi dawała narzędzia jak
#motoryzacja #protip #oszukujo #cebuladeals
@unclefucker:
jak rozumiem, znasz prawo niemieckie albo czeskie w tej sprawie? Bo urzednik moze tez
@unclefucker:
dokladnie to samo, co starasz sie przekombinowac. Wyjechales za granice, aby skorzystac z nieplacenia podatku w PL, bo nie bedzie cie tam obowiazywac polskie prawodastwo. Zapomniales tylko, ze wowczas obowiazuje cie prawodawstwo lokalne, czyli niemieckie badz czeskie. A polski urzednik w ramach kontroli ciebie, moze spytac naszych sasiadow, czy oplaciles tam wymagane podatki, a nie ze krecisz lody.
Bo jak krecisz lody, to czeka
@sylwek2k: robiłem tak. 0 problemów
@unclefucker:
Ale wzbogacil sie na terenie DE.
Jak kupujesz cos w PL, to placisz polskie podatki, niezaleznie, czy jestes polakiem, czy niemcem, czy brytolem. Podobnie jak kupujesz cos w DE, to placisz niemieckie podatki. TAX free obowiazuje, jak wyjezdzasz POZA UE.
Napisalem, ze nie znm prawodastwa lokalnego w DE czy w CZ, ale ktos kto chce krecic lody powinien sie z nim zapoznac.
Jak przyjedzie Niemiec
@unclefucker:
Dobrze, zapytam wprost, bo widze, ze mataczysz, jak malo kto.
Znasz prawodastwo niemieckie w kwestii czynnosci cywilno-prawnych? Podasz mi artykul z niemieckiego prawa, ktory przy zakupie/zbyciu samochodu zwalnia lub tez nie nalicza podatku od tejze czynnosci? A jezeli nalicza, to jakie sa zaleznosci prawne? W tym wysokosc naleznego podatku?
http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/595794,podatnicy-uciekaja-z-zakupem-samochodu-za-granice-zeby-nie-placic-pcc.html
http://interpretacja-podatkowa.pl/interpretacja/pokaz/1-_podatek-od-towarow-i-uslug-oraz-podatek-akcyzowy_/16-przepisy-ogolne/46-przedmiot-opodatkowania/123-czynnosci-podlegajace-opodatkowaniu/84327-czechy-czynnosci-cywilnoprawne-podatek-od-czynnosci-cywilnoprawnych-pozyczka-umowa-umowa-pozyczki.html
To ,ze (sprytnie lub nie) unikniesz obowiazku podatkowego to niewiele zmienia, bo zapewne powstaje on w zadeklarowanym panstwie. I wcale nie zdziwilbym sie, gdyby byli skuteczniejsi w jego egzekucji niz u nas. Ba! Sa steczniejsi i nawinym trzeba byc,zeby myslec ze moze sie to obyc bez konsekwencji.
Mi ostatnio jakis stary mandat z Rzeszy przyszedl na maila. Przypomnienie o niezaplaconym. Co ciekawe ow mail nie istnial nawet