Wpis z mikrobloga

#blackmirror 6 odcinek to majstersztyk, o jaki prosilem przez tych kilka lat czekania na nowy sezon. po byciu zawiedzionym po poczatkach 3 sezonu, musze stwierdzic ze to jest przekozak idea, koncepcja, scenariusz.... jest tam wszystko, jak reaguje cala spolecznosc, co nam grozi od potencjalnie idealnej technologii, dzialajacej na rzecz czlowieka.... a potem potem jest jak w black mirror byc powinno 10/10... (jedyne co mnie zakulo w oczy to reklama BMW... gdy tylko sie dalo to kadr na bmw pan "detektyw", albo na crime scene radiowozu ktorym jest BMW....

w 5 odcinku prawie wszystko zagralo- tylko jak ginie zolnierz to odbywa sie wielkie halo przez radio, "man down, man down" czy cos... a nie to co sie dzialo pozniej... poza tym scenariusz i gra aktorska na takim poziomie jak w pierwszych sezonach..

w odcinku 4 to co mi na poczatku nie gralo "przerysowane lata 80" byly uzasadnione... ale sama fabula odcinka mnie nie poniosla- moglo byc tyle ciekawych historii a oni jednak zdecydowali sie na slaby watek milosny...
chociaz osobiscie ta technologie wyobrazalem sobie inaczej, ale to nie moja wizja tylko scenarzystow...

generalnie bede czekal na sezon 4....
  • 2