Wpis z mikrobloga

@sfulus: kolego, jaką masz wersje : International czy Chińską?
Jakie masz MIUI zainstalowane?
Ja czekam właśnie na dostawę Redmi 3S od Goldwaya ( w tym samym kolorze), więc pytania na czasie ;)
Ile czekałeś na dostawę?

Co do Mocolo:
Mocolo na swój sklep na aliexpress - ja kupowałem szkiełka do Redmi Note 2 właśnie tam.
@menelki: zamówiony 9.10 w godzinach popołudniowych. Przyszedł 20.10 - oczywiście wysyłka "sellers shipping method". Wersja china. Wgrany był global dev z MIUI 8. Ja wgrałem sobie global stable.
@thestabilizator: Czytnik lini papilarnych :P
@Yog-Sothoth: w miastach nie odczujesz zbytnio braku LTE 800MHz. Ja o dziwo mam lepszy zasięg niż na Sony które miało LTE 800
@mx2: 520zł z wysyłką
@thestabilizator czyli do końca życia trzeba kupować telefony które w nowszych wersjach maja skłonności do samo destrukcji? I zawsze to musi być coś flagowego? IPhone Sony Samsung?
Funkcjami pewnie jest i podobny, ale pewnie już samym działaniem redmi wygrywa, a może to wynikać z technologi które został wykonany, po prostu nowszy.
@thestabilizator: Ponoć z sellers shipping method nie ma cła od Goldwaya. Z resztą jak telefon ma już w łapie to cła nie będzie. Zastanawiam się czy to czy ZTE Nubia MAX 7. @telchina zasiał mi ostatnio zamęt w głowie recenzją, bo tamto też całkiem porządny telefon i ciut tańszy na banggod. No i możesz mieć dual sim na raz a nie albo dual sim albo karta pamięci jak tutaj.
@thestabilizator: Z jednej strony S4 ma już zakończone wsparcie przez samsunga. Z drugiej na jest masa romów na XDA (Snapdragon) do androida 7.0 włącznie. MIUI zaś na RM 3 będzie jeszcze pewnie oficjalnie rozwijane a później będą i romy (też Snapdragon).