Wpis z mikrobloga

@odidouo1: Oliwka zdecydowanie mniej puchnieod wilgoci, zwykły bukowy potrafi się zablokować na amen. Rozmiar to tak do wszystkiego 8-9, a jeśli często chcesz nim robić kanapki i kroić chlebek to 12 - wcale nie taki wielki.
  • Odpowiedz
@odidouo1: ja mam ósemkę w wersji slim w drewnie bubinga- nie puchnie w ogóle. Kiedyś miałem klasycznego z bukową rękojeścią to trochę się blokował faktycznie. Wersja slim to tylko do krojenia żarcia, tą normalną może mniejsze patyki pobatonujesz ale uwaga na czubek (mój się złamał od obierania orzechów włoskich). Fajny nożyk z klimatem, jak go dobrze naostrzyć to trzyma i nie wiele waży ale do cięższych prac lepiej kupić sobie
  • Odpowiedz
@anonim1133: @jast: @mlek: @laggeros: @smisnykolo: dzięki chłopaki! Będzie to prezent dla niebieskiego, więc chcę, żeby nóż był przede wszystkim funkcjonalny :) Na pewno będzie to 8 i raczej nie carbon. Wiecie może o co chodzi z tymi zwierzakami na rękojeści? Opinel z nimi jest o ok 30zł droższy niż tradycyjny. Płaci się tylko za wygląd? bo opisy tych dwóch modeli są prawie
  • Odpowiedz