Aktywne Wpisy

Caracas +66
Moja córka w tym roku ma mieć pierwszy raz religię (idzie do zerówki w państwowym przedszkolu).
Dziś było spotkanie z księdzem - odwiedził klasę czy tam pokój gdzie przebywa grupa do jakiej uczęszcza moja córka.
Są tam zabawki różne plakaty na ścianach itp.
Teraz najlepsze ksiądz powiedział, że do czasu jego następnej wizyty mają zniknąć z ściany wszystkie dinozaury oraz rzeczy z nimi powiązane bo to sprzeczne z nauką kościoła i to
Dziś było spotkanie z księdzem - odwiedził klasę czy tam pokój gdzie przebywa grupa do jakiej uczęszcza moja córka.
Są tam zabawki różne plakaty na ścianach itp.
Teraz najlepsze ksiądz powiedział, że do czasu jego następnej wizyty mają zniknąć z ściany wszystkie dinozaury oraz rzeczy z nimi powiązane bo to sprzeczne z nauką kościoła i to

Jabby +931

Da się jakoś przenieść pewne informacje(atrybuty) z jednej metody do drugiej? jakieś połączenie czy coś?
no to funkcja na pewno ma
Bo z tego co widzę, to z programowaniem jak na razie masz tyle wspólnego co ja ze spacex.
Podstawowy to konstruktor (funkcja init()), w ktorym zawierasz wszystkie atrybuty, ktore chesz nadac obiektowi. Atrybuty te sa dostepne dla wszystkich metod w klasie. W lrogramie dostepne sa po operatorze ".". Np:
Klasa():
___def init (self):
______self.atrybut=2
__ def printatr(self):
_______print "{0}". format(self.atrybut)
obiekt=Klasa()
print obiekt.atrybut
Lub
obiekt.print
Może mieć. Atrybuty klasy, w której jest zdefiniowana.