Aktywne Wpisy

koronawirus +806
Powiedzcie mi, co się stało, że Wykop stał się aż tak bardzo odklejoną i toksyczną społecznościa, która nienawidzi dosłownie każdego? Kiedyś był żarty, że wstyd przeglądać w miejscu publicznym wykop, bo b--ń boże ktoś zauważy. Teraz to nie są żarty, bo tak jest naprawdę. Zaglądam na ten portal od ponad 13 lat i teraz naprawdę zrobił się z tego ściek. Zalało moje miasto, w p---u szkód, ludzie się jednoczyli i ustawiali wory,

jakubixxx +40
#powodz nawet piłkarze zarabiający ciężkie pieniądze się pofatygowali w porównaniu do ukrainców
źródło: 1000020632
Pobierz

android:configChanges="orientation|keyboardHidden"android:screenOrientation="portrait"
Oczywiście na potrzeby testowania mi to nie jest potrzebne, ale wiem, że u klienta wystąpiła raz taka sytuacja i chcę się przed tym zabezpieczyć. Kod włączenia dialogu:
dialog = new Dialog(activity);dialog.requestWindowFeature(Window.FEATURE_NO_TITLE);
dialog.setContentView(R.layout.dialog);
//tutaj obsluga przyciskow
dialog.show();
#androiddev
a propos tej linii:
dialog.requestWindowFeature(Window.FEATURE_NO_TITLE);To jest hack i oficjalna dokumentacja mocno to temperuje. W Twoim przypadku jedynym koszernym rozwiązaniem jest stworzenie AlertDIalog poprzez Builder.
Jeśli chodzi o linijkę:
dialog.requestWindowFeature(Window.FEATURE_NO_TITLE);to użyłem ją tylko po to, aby usunąć tytuł
Primo - AlertDialog.Builder posiada metodę setView gdzie możesz podać dowolny layout. Dodatkowo konstruktor przyjmuje ThemeId więc możesz sobie dowolnie wystylować całe okienko.
Co do Twojego problemu - nie wiem co Ci mogę poradzić, prawdopodobnie obiekty listenera giną w trakcie zmiany stanu aplikacji a widoki zostają. Nie wiem dokładnie jak to jest zorganizowane wewnętrznie, może są jakieś WeakReferences używane. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zmienić