Wpis z mikrobloga

Czołem Mircy i Mirabelki spod #ubierajsiezwykopem!

Chciałbym Wam w tym miejscu serdecznie podziękować za pomoc w wykopaniu ostatniego znaleziska o podstawach ubioru w stylu casual (jeśli ktoś jeszcze go nie widział, to może się z nim zapoznać tutaj). Choć początkowo sytuacja była trudna, ostatecznie udało się osiągnąć założony cel, a wpis do dzisiaj zebrał 900 wykopów, co jak na wrzut w temacie mody męskiej jest świetnym wynikiem. Ogromne dzięki dla wszystkich tych, którzy przyczynili się do tego świetnego rezultatu i pomogli w ten sposób wielu osobom. Pozwolę sobie wyróżnić cumpla @damiano_polishiano, który stworzył mirror, pozwalający na zapoznanie się z artykułem, kiedy to skiepścił mi się na blogu plik odsyłający do podstron. Mam u Ciebie dług ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jako że dzisiaj mamy czwartek, postanowiłem wpisać się w anglosaską tradycję tzw. throwback thursdays, w ramach których przywołuje się ważne i ciekawe wydarzenia z przeszłości. Rozpoczęła nam się jesień (niektórzy mówią, że nawet zima) i jednym z podstawowych zagadnień w tym okresie jest prawidłowe zabezpieczanie skórzanego obuwia. Z tego powodu pozwolę sobie dziś przywołać dwa wpisy pośrednio obejmujące wspomniany temat. Pierwszy z nich dotyczy pastowania skóry licowej na wysoki połysk, drugi zaś renowacji skóry zamszowej, kiedy nie zadbaliśmy o jej odpowiednie zabezpieczenie przed użytkowaniem:

http://secondhanddandy.pl/2014/06/lustereczko-powiedz-przecie-czyli-rzecz-o-uzysiwaniu-lustrzanego-polysku.html

http://secondhanddandy.pl/2014/11/zamsz-ekstremalna-renowacja.html

Oba wpisy także trafiły na stronę główną, więc są raczej wartościowe. Bylibyście zainteresowani kompleksowym poradnikiem dotyczącym zabezpieczania obuwia przed nieprzyjaznymi jesiennymi warunkami? A może macie jakieś inne pomysły? Jeśli tak, to wiecie co z nimi zrobić :)

Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz wielkie dzięki dla Was wszystkich

Uszaty
Pobierz UszatyBloger - Czołem Mircy i Mirabelki spod #ubierajsiezwykopem!

Chciałbym Wam w ...
źródło: comment_12LnGPncIgzLJNpZnD8PPERF7nIEZknX.jpg
  • 7
Mam u Ciebie dług

@UszatyBloger: znajdź mi wyjściowe buty na moją stopę ( ͡° ͜ʖ ͡°), takie trochę formalne, trochę nie, trochę takie do granatowego garnituru, brązowe.
Buty sportowe mam 41, lasocki dobry był 39, a moze takie 38 i 2/3 :D, ryłko, badura, wojas jak przymierzałem 39 to były za duże XD