Wpis z mikrobloga

@kajet1916: w żadnym wypadku nie robię złej reklamy, tylko stwierdzam fakt. Sprawdz skład tej karmy:

mięso i zwierzęce produkty uboczne (ok 4% kurczaka), zboża, ryba i produkty uboczne pochodzenia rybnego (4% łososia), składniki mineralne, cukier.

- "zwierzęce produkty uboczne", inaczej zwane "produktami pochodzenia zwierzęcego", czyli zmielone pióra, dzioby, kości, chrząstki i inne odpady
- "ok 4% kurczaka" łaaaał
- zboża - kot nie powinien jeść zbóż - to typowy wypełniacz w
@Zodiaque: Jesteś weterynarzem, czy po prostu mocno dbasz o pupila? Nie zrozum mnie źle, trochę mi zaimponowałeś, jestem ciekawy po prostu.
Tak czy inaczej, to Gourmet/Sheba i tak jest lepszy niż whiskasy i tym podobne, co obserwuję po swoich kocurach. :)
@kajet1916: Nie, nie jestem weterynarzem, ale na własne oczy widziałem co złe karmienie moze spowodować, a skutki mogą być straszne - nawet niewydolnośc nerek, kamioeń w pęcherzu, cukrzyca czy nowotwór - wiem o czym mówie, woziłem kumpla z takim właśnie kotem do weterynarza. Niestety nie skończyło się happyendem.

Sam mam 2 koty i po prosu staram się o nie dbać jak mogę. Nie twierdzę, że inni nie dbają, bo to byłaby