Aktywne Wpisy
PanMaglev +736
Nie wyobrażam sobie mieć 13 lat i szeptać jakiemuś chłopu w kiosku, że bardzo przepraszam, ale waliłem konia.
Kto to wymyślił i jak to się stało, że jest to akceptowane.
Kto to wymyślił i jak to się stało, że jest to akceptowane.
artur-klocek +47
Podobno oficjalna asystentka Tuska z pierwszorzędnymi korzeniami... u ruskich. Powiązania w następnych komentarzach.
Ma wiele zalet, a największa to bycie kosmetyczką.
#polityka #polska #ukraina #wojna #rosja #putin #tusk #bekazlewactwa #bekazpodludzi
Ma wiele zalet, a największa to bycie kosmetyczką.
#polityka #polska #ukraina #wojna #rosja #putin #tusk #bekazlewactwa #bekazpodludzi
Japonia chciała poddać się poddać przed pierwszą bombą. Mieli tylko 4 warunki: zachować cesarza, nie dla okupacji głównych japońskich wysp, pokojowe rozwiązanie armii japońskiej, sądzenie zbrodniarzy wojennych w Japonii. Ciężkie warunki do spełnienia? Jebnijmy im dwie atomówki, zabijmy kilkaset tysięcy ludzi na raz. Mają się poddać bezwarunkowo. W końcu zaatakowali Pearl Harbor i poza tym, wygrany pisze historię. Wystarczy wmawiać ludziom że to wina Japonii. Bo śmieli próbować wynegocjować zakończenie które pozwalało by im zachować honor. Takie zachowanie wymaga dwóch bomb atomowych, czyż nie?
#ww2
@diabeu255: wiem, i wiem ze w sumie nie do końca było to autoryzowane przez prezydenta usa. ale, wciaz, wa mać, jak to obrzydliwie widać ze wygrany pisze historie.
@Hera_Koka_Hasz_LSD: dokładnie, a za uszami mieli wszyscy
mówi się o nalotach na Londyn, ale o Dreźnie czy Kolonii już nie tak często
To tak jakby Hitler powiedział,
@Gensek: ale brednie
tak samo można powiedzieć że:
Fuhrer się domaga tego dla dobra narodu niemieckiego
Robimy to w imię rewolucji i dobra proletariatu
Komentarz usunięty przez autora
Jakoś jak Niemcy przegrały to się obyło bez kontr-holokaustu na niemieckich cywilach w Europie.