Wpis z mikrobloga

Pytanie do #niebieskiepaski wyśmiewające #czarnyprotest

czemu tak się emocjonujecie całą otoczką wokół tematu #aborcja ? Zarodek nie czuje, że jest uśmiercany i nie miał nawet nigdy świadomości, więc nie trzeba mu współczuć. Mogę zrozumieć emocje, jeśli ktoś wierzy w istnienie duszy w takim człowieczku, ale ateistom to powinno być obojętne. Czemu więc się tak oburzacie? Temat was w sumie nie dotyczy.
  • 12
  • Odpowiedz
Tez nad tym się zastanawiam, największą gównoburzę i najwięcej donpowiedzenia mają właśnie niebieskie. HGW czemu
  • Odpowiedz
@takie_chwile_jak_te: ja wyśmiewam bo nazywają to strajkiem, a jeśli bierzesz urlop z pracy to #!$%@? nie strajk, co najwyżej manifestacja. Strajkujesz w pracy, na przykład kiedy pracodawca łamie prawa pracownicze lub nie chce dać podwyżek ;) Poza tym jeśli protest organizuje Janda to jak to się ma do gadania feministek, że stare raszple które już nie zajdą w ciążę nie powinny zabierać głosu w tej sprawie.
Co do aborcji i projektu
  • Odpowiedz
@takie_chwile_jak_te: pogadaj z Tomkiem Hajto, udowodni Ci, że to detale decydują.

Tak samo detalem jest to, że to obywatelski projekt ustawy pod którym podpisało się kilkaset tysięcy osób i nagle okazuje się, że ich zdanie nie powinno być brane pod uwagę. A przecież żadna decyzja nie zapadła i ustawa może być odrzucona za tydzień czy dwa (nie wiem kiedy będą nad tym dalej pracować).
  • Odpowiedz
@bajbuss: No tu się zgodzę, to jest dość dziwne i jeszcze twierdzenie, że Kaczyński rozkazuje kobietom rodzić.

@ode_lo_avdah_tikvatenu: Przed zaśnięciem miałeś. Świadomość to poczucie istnienia. W naukach biologicznych przyjmuje się, że do istnienia świadomości potrzebny jest rozwinięty mózg.
  • Odpowiedz
@takie_chwile_jak_te: wykopek pracuje na prostych schematach myślowych:
Aborcja - lewactwo - złe.
Feministki - lewactwo - złe

No wiec muszą być anty i to wyśmiewać, bo argumentów sensownych brak.

Oczywiście nie u wszystkich, bo są osoby z sensowną argumentacją (z która sie nie zgadzam, ale to nie o to chodzi), ale oni raczej nie wyśmiewają, tylko po prostu załamują ręce...
  • Odpowiedz