Aktywne Wpisy
KaiserBrotchen +442
Mirkwood +8
Dobra, puśćmy wodze fantazji. Jakbyście byli miliarderami to co byście kupili lub zrobili?
Ja to pomijając takie oczywistości jak dom czy samochód, to zbudowałbym sobie prywatną bibliotekę i kolekcjonowałbym różne cenne książki.
#przegryw
Ja to pomijając takie oczywistości jak dom czy samochód, to zbudowałbym sobie prywatną bibliotekę i kolekcjonowałbym różne cenne książki.
#przegryw
czemu tak się emocjonujecie całą otoczką wokół tematu #aborcja ? Zarodek nie czuje, że jest uśmiercany i nie miał nawet nigdy świadomości, więc nie trzeba mu współczuć. Mogę zrozumieć emocje, jeśli ktoś wierzy w istnienie duszy w takim człowieczku, ale ateistom to powinno być obojętne. Czemu więc się tak oburzacie? Temat was w sumie nie dotyczy.
Co do aborcji i projektu
@ode_lo_avdah_tikvatenu: ale rozmawiamy o zarodkach, zarodek nie ma świadomości
Tak samo detalem jest to, że to obywatelski projekt ustawy pod którym podpisało się kilkaset tysięcy osób i nagle okazuje się, że ich zdanie nie powinno być brane pod uwagę. A przecież żadna decyzja nie zapadła i ustawa może być odrzucona za tydzień czy dwa (nie wiem kiedy będą nad tym dalej pracować).
@ode_lo_avdah_tikvatenu: Przed zaśnięciem miałeś. Świadomość to poczucie istnienia. W naukach biologicznych przyjmuje się, że do istnienia świadomości potrzebny jest rozwinięty mózg.
Aborcja - lewactwo - złe.
Feministki - lewactwo - złe
No wiec muszą być anty i to wyśmiewać, bo argumentów sensownych brak.
Oczywiście nie u wszystkich, bo są osoby z sensowną argumentacją (z która sie nie zgadzam, ale to nie o to chodzi), ale oni raczej nie wyśmiewają, tylko po prostu załamują ręce...