Aktywne Wpisy
wersalski_kasztaniQ +193
Ale się biznesy zwijają z Polski. Ciekawe czym jest to spowodowane, nie wiem choć się domyślam( ͡º ͜ʖ͡º). Komu oni wcisną te kredyty jak nie będzie pracy? #gospodarka #pracbaza #nieruchomosci
Niech mi ktoś wyjaśni, tylko zupełnie poważnie, bez wyzywania od onuc: po co w ogóle Ukraina jeszcze walczy? Za co chłopaki takie jak my gniją w okopach i giną codziennie rozrywani pociskami artyleryjskimi? Jaki to ma w ogóle jeszcze sens, opóźnienie o kilka miesięcy nadejścia życia w ruskim mirze?
- wsparcia z zachodu nie ma, tak jak nie ma jakiejkolwiek perspektywy żeby coś się w tej kwestii poważnego zmieniło,
- brak szansy
- wsparcia z zachodu nie ma, tak jak nie ma jakiejkolwiek perspektywy żeby coś się w tej kwestii poważnego zmieniło,
- brak szansy
Luźna jazda w przerwie w #pracbaza z naszym czworonożnym przyjacielem :). A już za dwa tygodnie rozpoczynamy #nartyzmordzia - narciarski sezon na narciarskim tagu :). Pozdro aktywne mireczki!
#finlandia #azylboners #rowerowyrownik
Może za rok na zimę (tak sobie powtarzam już od 2 lat).
Jeśli chodzi o rzeczy które warto zobaczyć w Finlandii to jak dla mnie wszystko warto zobaczyć w Finlandii. Ale ja jestem trochę dziwny.
Natomiast w kwestii Tampere - ja to miasto uwielbiam za całokształt. Dużo frajdy sprawiało mi zwyczajne chodzenie po wszystkich ulicach i uliczkach. Czerwona cegła, ładne i stare fabryki, Plevna (www.plevna.fi/) ( ͡
@rith: Czego?! O.o
Studiowałeś w Tampere?
Niestety nie studiowałem tam. Do Finlandii przyjeżdżam tylko "rekreacyjnie". 3x po kilka/kilkanaście dni na Couchsurfingu :)
Polecam CS, jest całkiem niezły w Finlandii. Na podróże pomiędzy miastami polecam InterRail - abonament na wszystkie pociągi. Można jeździć i jeździć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Trochę drogo, preferuje "Fińskiego PolskiegoBusa" (Onnibus)(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Co do biletu to nie lepiej Gdańsk? Wczoraj mamie kupiłem bilety w dwie strony z Wizzair, bez bagażu, jedynie podręczny, za 120zł z wyborem miejsc na początek listopada, więc miesiąc przed. Szalone ceny. Z bagażem rejestrowanym 220zł w jedną, ale wtedy to już lepiej karte Wizzair kupić.
Co do InterRaila to niestety ceny też wzrosły, pierwszy raz jak byłem to płaciłem 108e za 6 dni w grupie u25. Za drugim razem na 100% brałem 8 i płaciłem 136e. Biorąc pod uwagę komfort VRa i
Choć wtedy można było się załapać gdzieś na jakiś płatny uczelniany projekt albo do pracy z polecenia jednego z profesorów i jakoś żyli.
Ehh, good old times #feels