Wpis z mikrobloga

Mirki kurde no masakra z tym cłem :-/ Nadal trzymają mi telefon i teraz wymagają kolejnych dokumentów...
Ktoś miał problem z DHL Celny z zakupami z #ibuygou ???
Mam taką oto wiadomość:

Prosimy o przesłanie faktury z prawidłowymi informacjami.

Do potrzeby odprawy celnej potrzebujemy dokumentu faktury lub dokumentu spełniającego wymagania faktury.

Na takim dokumencie powinny być widoczne przede wszystkim takie informacje jak:

dane sprzedającego i kupującego, wyszczególnione towary z przypisanymi do nich cenami koszt transportu, jeśli był opłacony, wartość z trzyliterowym kodem waluty.

To co ja mam im podesłać ze sklepu? Mam jakieś wiadomości na stronie ibuygou z wyszczególnieniem kosztów każdego przedmiotu, koszt transportu i ochrona przed cłem (mam im to napisać? :D) - niby ok - ale nie ma tam danych kupującego i są dane tylko moje gdzie odbiorę (nie meldunku);

Jak już będzie Pan miał taki dokument, to proszę przysłać tłumaczenie na język polski wszystkich pozycji towarowych, zgodnie z kolejnością na fakturze.

To co ja mam im to przetłumaczyć? Jak, na JPG powklejać [-: Kurde czy opisać jeszcze raz ręcznie co i za co?

Jest jeszcze mowa o dokumencie upoważnienia, że jest prawidłowy (bo takowy im screen wysłałem) ale potrzebują jeszcze oryginał i mam go pocztą wysłać :-/ No masakra to się przeciągnie tak masakrycznie, że odechciewa mi się zakupów takich więcej - mam nadzieje, że pozwolą mi go dać przy odbiorze przesyłki.

Ma Sa Kra - ktoś miał takie problemy?
#aliexpress #ibuygou #bangood #dhl
  • 29
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@support zaskocze Cię ale i cło też :) Z całej kwoty cło to było chyba zaledwie 5pln... Ale nie mam siły iść po tę papiery do salonu :-/
  • Odpowiedz