Aktywne Wpisy

MistrzPatelnii +133
źródło: 1000004588
Pobierz
Nacho_Libre +12
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

Jestem w trakcie składania modelu mechanizmu różnicowego. Chcę aby model był w pełni funkcjonalny i chciałbym aby poruszenie jednym z kół zębatych powodowało ruch pozostałych.
Chciałem zrobić to funkcją "zestaw kontaktowy" jednak ta nie działa. Koła kręcą się luźno i zęby 'przechodzą' przez siebie.
Koła zębate nie pochodzą z generatora, nie są ze sobą w żaden sposób powiązane. Czy ktoś wie gdzie leży błąd?
picrel jak to obecnie wygląda.
może @Spiszka pomoże bo widzę że jest przekozakiem w inventorze
źródło: comment_uHe48JUoPHeYK3l2mHHhN5GWQ2VP2k4i.jpg
PobierzDodam, że koła zębate są związane z jarzmem (które ma wyłączona widoczność obecnie) wiązaniem "wstawiającym" w otwór. Czy te wiązania mogą wywoływać jakąś kolizję i dlatego ruch jest niemożliwy?
ewentualnie jak dodałeś odrazu wszystkie wiązania ruchu to jak masz źle ustawione kierunki ruchu to jedno może blokować drugie
Trzecia opcja to może być, że masz wyłączony zestaw kontaktowy i on coś pierdzieli.
(wstawiłem jedno wiązanie dla dwóch kół)
teraz po usunięciu tego wiązania koła już sie w ogóle nie ruszają :/
- jarzmo-oś satelitów - wiązanie zestawiające
- półoś 1 - satelita 1 - wiązanie ruchu
- półoś 1 - satelita 2 - wiązanie ruchu
- półoś 2 - satelita 1 - wiązanie ruchu
plus zestawiające dla odpowiednich osi i wierzchołków stożków
@Powuyo