@szyman91: Chleb robiony wg przepisu z Pracowni Wypieków, przepis raczej popularny, turbo dobry. Jeśli masz już zakwas to roboty nie ma dużo, tylko potrzeba trochę czasu https://pracowniawypiekow.blogspot.com/2008/04/mj-ulubiony-chleb.html Dodatki wedle uznania, robiłem w ten sposób z żurawiną (tylko nie z keksówki, a z gara żeliwnego) i był pycha ;)
@bonzur: Nie musi, ale drożdże zmieniają smak chleba :) Ten przepis też zakłada możliwość dodania drożdży, "dla pewności" (zrobiłem tak kilka chlebów, też dobre!). Dzisiaj mi wyszło bez, chociaż musiał trochę dłużej wyrastać. Muszę powiedzieć, że brak drożdży wpłynął pozytywnie na jakość tej partii. Chleb na samym zakwasie powinien też wytrzymać dużo dłużej bez zasychania.
źródło: comment_FDzk39nQi9mDgYjWD6P8620BvDiE5sRJ.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: comment_mEj0reT4vAYQdF9I4SJCLZ7kGkzDAVCa.jpg
PobierzDodatki wedle uznania, robiłem w ten sposób z żurawiną (tylko nie z keksówki, a z gara żeliwnego) i był pycha ;)