Aktywne Wpisy
matixrr +40
TrudnyMinus +9
Krótkie podsumowanie wojny:
Rosja (której praktycznie nikt nie pomaga):
- niewielki spadek PKB
- trudność w dostępie do niektórych towarów "nie pierwszej potrzeby".
- strata ~100k obywateli: część żołnierzy, ale głównie więźniów, pijaków, bezdomnych, bezrobotnych (takich brano jako pierwszych podczas mobilizacji)
- niewielka strata sprzętu i pojazdów wojskowych (poważne straty dotyczą starego sprzętu wojskowego)
Ukraina (której to pomaga tak wielu):
- ubytek kilku milionów obywateli
- śmierć 100k+ żołnierzy
- śmierć niezliczonej
Rosja (której praktycznie nikt nie pomaga):
- niewielki spadek PKB
- trudność w dostępie do niektórych towarów "nie pierwszej potrzeby".
- strata ~100k obywateli: część żołnierzy, ale głównie więźniów, pijaków, bezdomnych, bezrobotnych (takich brano jako pierwszych podczas mobilizacji)
- niewielka strata sprzętu i pojazdów wojskowych (poważne straty dotyczą starego sprzętu wojskowego)
Ukraina (której to pomaga tak wielu):
- ubytek kilku milionów obywateli
- śmierć 100k+ żołnierzy
- śmierć niezliczonej
Co ważne - w obu przypadkach główne skrzypce gra oracz, nie orany.
No właśnie. Aż do dzisiaj, gdy wysiłkiem tysięcy naukowców udało się wyodrębnić trzeci, najśmieszniejszy gatunek zaorania - zaoranie suicydalne, zwane też zaoraniem "to nie tak miało wyglądać", jak można się domyślić nazwa pochodząca od nazwiska szanowanego rosyjskiego uczonego, Wasilija Tonietakmiałowyglądaćsukabljadź.
Zaoranie suicydalne w naturze można oglądać np. tutaj, w odległej przeszłości zdarzały się też w znaleziskach jebiących w Owsiaka gdy któryś z jebiących podjął decyzję zawołania @rineo: "dla beki", nie przeczuwając, że podpisuje tym samym własny wyrok śmierci.
Obserwacje dzięki którym doszło do epokowego odkrycia:
1. Obiekt A @orkako robi to, co się robi dla plusików w znaleziskach dotyczących Francji - woła @NadiaFrance.
2. Obiekt B @Tomatino76 uczestniczy w śpiewie godowym, nadając mu bardziej "swojski" ton.
3. Po krótkim czasie pojawia się nieświadomy niczego oracz nadzwyczajny francuski, @NadiaFrance. Obwieszcza podnieconym samcom, że no niestety lipa, bo artykuł z PCH kłamie (cóż za zaskoczenie).
4. Upojone testosteronem i wizją plusików samce reagują na te wieści agresją i niedowierzaniem.
5. Na scenie pojawia się obiekt C, samiec alfa, przewodniczący stada - @stawo73.
6. > Nie wiem czy ta informacja jest prawdziwa, ale Ty już powinnaś się nauczyć, ze jeśli francuskie media o czymś nie informują, to wcale nie musi oznaczać, ze się to nie wydarzyło.
7. Pojawiają się też młode, z racji wieku zielone w kolorze - przedstawiam obiekt D, @HoneyBadger.
8. > Kiedyś obiło mi się o uszy, że w Australii zakazali jakiejś takiej strony pro-life/antyaborcyjnej.
9. Pojawia się najstarszy samiec stada, @ultra. Z początku sprawia wrażenie niezainteresowanego i trochę jakby kpiącego z prób zalotów młodszych osobników, ale...
10. > Za takie można podstawić cokolwiek teraz twoja ideologia uzna za stosowne - w dawnych czasach herezje dotyczące teorii heliocentrycznej, w Rosji Radzieckiej sugestie na temat sprawców Zbrodni Katyńskiej a we współczesnej Francji sugestie że człowiek istnieje jeszcze przed porodem.
11. Całość ratować próbuje osobnik F, @robo81, w stadzie pełniący zaszczytną funkcję "obracacza". Czym zajmuje się obracacz?
12. > kaczka nie kaczka - macie komunistów w rzadzie
Kisnę. No #!$%@? kisnę. Serdecznie wam wszystkim dziękuję, tak przyjemnego czwartkowego poranka nie miałem od czasu ostatniego czwartku.
#neuropa #polityka #4konserwy #shitwykopsays #wincyjtagow #majonez
:D
Nudzisz się? Co to jest ? Wprawiasz się w pisaniu przed aplikacją do wyborczej ?
To jest słabe nieśmieszne mało w tym jakiegoś śladu zastosowania mózgu.
Dodam cię na czarną i nie za sprawą jakiejś szczególnej głupoty a z powodu marnowania mojego czasu - jesteś nudny , niezbyt bystry , nieśmieszny.
Nie wołaj mnie na przyszłość bo tracisz swój (tak wiem że g. warty) czas jak