Wpis z mikrobloga

http://www.olx.pl/oferta/ford-focus-red-edition-1-5-ecoboost-150-km-od-dealera-CID5-IDhsLVL.html#77194109e2

Co myslicie o tym samochodzie?

Szukam samochodu do 75tys, obowiazkowo nowego/ewentualnie z bardzo malym przebiegiem.
Zdecydowanie hatchback, zastanawiam sie nad focusem/golfem VII /seatem leonem ewentualnie astra.
Jeszcze jest ta alfa, ale boje sie tej marki ( ͡º ͜ʖ͡º)
Co byscie polecili, auto pewnie na 10lat bedzie. Silnik 1.5 minimum 130km.

Znajde cos nowego w gazie?- nie jest to konieczne. Raczej wole benzyne, do 15 tys km rocznie max bede robic.

Byl ford focus w mojej rodzinie, przetrwal ponad 15lat i tak sie zastanawiam czy raz jeszcze nie wziac tego samego :)

Samochod bedzie kupiony pod koniec roku, na wyprzedazy rocznika.
Jakies za/przeciw? koszty utrzymania? awaryjnosc?

Zapraszam do dyskusji!

#motoryzacja #samochody #ford #seat #volkswagen #opel
cojatu_robie - http://www.olx.pl/oferta/ford-focus-red-edition-1-5-ecoboost-150-km-od...

źródło: comment_tD39jqmw2bRA43O85siuKXj3cHhtCiJ9.jpg

Pobierz

Co wybrac?

• FORD FOCUS III 48.4% (30)
  • GOLF VII 12.9% (8)
  • OPEL ASTRA 24.2% (15)
  • COS INNEGO- komentarz 14.5% (9)

Oddanych głosów: 62

• 16
  • Odpowiedz
@co_ja_tu_robie: Odnośnie lpg: coś nowego w gazie to tylko 1.4 Astra 100KM (ale pewnie będzie za słaba dla ciebie), uważaj na 125/150 km bo to silniki z wtryskiem bezpośrednim w przeciwieństwie do starszych 1.4 120/140 w Astrze J. Jest jeszcze Fiat Tipo hatchback z silnikiem który prawie się łapie 1.4 120 koni ale sprzedają go tylko za granicą.
  • Odpowiedz
@co_ja_tu_robie: daj pan spokoj. To auto sie biodegraduje z kazda godzina. Czego sie nie dotkniesz to albo peka, albo zostaje w rekach . Dasz wiare ze regulacja fotela gora dol. ta wajcha. Potrafi zostac w rece a z fotela wystaje goly metalowy #!$%@? ? No #!$%@?. Przeciez to nie jest element ktorym sie majga 24 na dobe do #!$%@? wafla. Zenada.
  • Odpowiedz
@co_ja_tu_robie: Focus III już dogorywa na rynku, zaraz wejdzie nowy model. Silnik 1.5 ecoboost 160 jest stosunkowo nową konstrukcją, więc argument o "sprawdzonej technologii" też odpada. Jakbym miał wydawać swoje 75 koła na kompakta brałbym Civica 1.8 - bez turbiny a nieźle idzie, rzeczywiście bezawaryjny i przede wszystkim bardzo niska utrata wartości (choć też schodzący model)
@TheGreatSaltLake: Sync2 to trochę lipa jest... teraz jest Sync3 na innym hardware
  • Odpowiedz
za rok w sprzedaży to nie tak zaraz

@erajwa: No nie tak zaraz, ale moim zdaniem jeżeli za rok wychodzi nowy model to teraz jest najgłupszy okres na kupowanie aktualnego, bo ceny jeszcze wysokie. Jak zaczną promować nowy model wtedy brać coś ze stoku z zajebistą ceną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz