Aktywne Wpisy
michal100c +42
Hej zwykle przechodze obok takich spraw obojetnie i nie zwracam na to uwagi ale dzisiaj wchodzac do metra zobaczylem czystego mezczyzne w garniturze na kolanach z kartka ze prosi o pomoc na operacje dla brata. Brat we wtorek ma miec operacje na raka i nadal potrzebuje zebrać 1800pln na jej przeprowadzenie. Brat ma dwojke dzieci. Jak wrzucilem mu datek wstal i kulturalnie poporosil o zrobienie jemu zdjecia i przekazanie tej informacji znajomym.
PiccoloGrande +656
Pobiera i dostaję potem przy próbie rozpakowania, że "błąd przetwarzania archiwum /var/cache/apt/archives/libc6-dev-i3862.23-5amd64.deb (--unpack):
próba nadpisania "usr/include/bits", który istnieje także w pakiecie libc6-dev-amd64:i386 2.23-5"
Ktoś wie jak to naprawić? Usuwałem już ten plik wiele razy i pobierałem ponownie, usunąłem /usr/include/bits (co było pewnie głupie) i szukałem w google ale nie znalazłem czegoś takiego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#linux
sudo apt purge libc6-dev-i386:i386 albo
sudo apt purge libc6-dev-i386
Potem informacja, że:
Należy uruchomić "apt-get -f install", aby naprawić poniższe problemy:
Następujące pakiety mają niespełnione zależności:
gcc-6-multilib : Wymaga: libc6-dev-i386 (>= 2.11) ale nie zostanie zainstalowany
libc6-dev-x32 : Wymaga libc6-dev-i386 (= 2.23-5) ale nie zostanie zainstalowany
E: Niespełnione zależnosci. Proszę spróbować wykonać "apt-get -f install" bez pakietów (lub podać rozwiązanie).
sudo apt purge gcc-6-multilib ibc6-dev-x32 libc6-dev-i386
Zainstalowałem sobie kolejnego linuxa, minta i tam też mam problemy chociaż jedyny error jaki mi się pokazał po instalacji steama to: X Error of failed request: BadValue (integer parameter out of