Wpis z mikrobloga

Postanowiłem trochę pobawić się Linuxem i zainstalować sobie na nim steama. I ogólnie mam taki problem, że prawdopodobnie brakuje mi libc6-dev-i386 i niby to instalowałem ale były jakieś errory. I teraz jak próbuję wykonać: apt-get -f install, co proponuje mi system to dostaję info, że zostanie zainstalowany pakiet libc6-dev-i386, potem info że konieczne pobranie 1451kB archiwów i po operacji użyte będzie 6921kB.

Pobiera i dostaję potem przy próbie rozpakowania, że "błąd przetwarzania archiwum /var/cache/apt/archives/libc6-dev-i3862.23-5amd64.deb (--unpack):
próba nadpisania "usr/include/bits", który istnieje także w pakiecie libc6-dev-amd64:i386 2.23-5"

Ktoś wie jak to naprawić? Usuwałem już ten plik wiele razy i pobierałem ponownie, usunąłem /usr/include/bits (co było pewnie głupie) i szukałem w google ale nie znalazłem czegoś takiego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#linux
  • 6
Przy pierwszym podaje, że nie udało się odnaleźć takiego pakietu a przy drugim, że nie jest zainstalowany.
Potem informacja, że:

Należy uruchomić "apt-get -f install", aby naprawić poniższe problemy:
Następujące pakiety mają niespełnione zależności:
gcc-6-multilib : Wymaga: libc6-dev-i386 (>= 2.11) ale nie zostanie zainstalowany
libc6-dev-x32 : Wymaga libc6-dev-i386 (= 2.23-5) ale nie zostanie zainstalowany
E: Niespełnione zależnosci. Proszę spróbować wykonać "apt-get -f install" bez pakietów (lub podać rozwiązanie).
@Kryspin013: jak tak zrobiłem to nie zadziałało ale jak zrobiłem remove na początku tych dwóch to znikły. Tylko że jak dam apt-get -f install albo apt-get install libc6-dev-i386 to znowu się pokazuje że wystąpił błąd podczas przetwarzania: /var/cache/apt/archives/libc6-dev-i3862.23-5amd64.deb

Zainstalowałem sobie kolejnego linuxa, minta i tam też mam problemy chociaż jedyny error jaki mi się pokazał po instalacji steama to: X Error of failed request: BadValue (integer parameter out of