Aktywne Wpisy
diabeu255 +15
Ktoś w pracy podkrada mi z mojej szafki sól.
Robi to często bo opakowanie znika w szybkim tempie i mnie już to trochę #!$%@? bo niedawno kupiłem nowe.
Czego do tej soli dosypać by oduczyć delikwenta sięgania po nieswoje? Myślałem o proszku do prania ale chętnie zobaczę inne propozycje.
#pracbaza #zlodzieje #zemsta
Robi to często bo opakowanie znika w szybkim tempie i mnie już to trochę #!$%@? bo niedawno kupiłem nowe.
Czego do tej soli dosypać by oduczyć delikwenta sięgania po nieswoje? Myślałem o proszku do prania ale chętnie zobaczę inne propozycje.
#pracbaza #zlodzieje #zemsta
Bnkpl +299
#nwo
Obliczanie indywidualnego zużycia CO2 na podstawie danych z karty już nie jest kolejną teoria spiskowa. Teraz tylko czekać aż wprowadza limity.
What a wonderful world.
Co ciekawe zakładając że mam średnia zużycie takie jak inni to żeby zrównoważyć zużycie CO2 wszystkich ludzi to trzebaby posadzic tyle drzew że zabraknie miejsca na kontynentach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Obliczanie indywidualnego zużycia CO2 na podstawie danych z karty już nie jest kolejną teoria spiskowa. Teraz tylko czekać aż wprowadza limity.
What a wonderful world.
Co ciekawe zakładając że mam średnia zużycie takie jak inni to żeby zrównoważyć zużycie CO2 wszystkich ludzi to trzebaby posadzic tyle drzew że zabraknie miejsca na kontynentach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#cytatnadzis #chrzescijanstwo #wiara
P.S. już wiem czemu wychwalałem dziś Szatana. Chrześcijański Szatan to nie biblijny Lucyfer który dał ludziom zdolność odróżniania zła od dobra i zawsze, gdy człowiek miał dylemat moralny czy poprzeć Boga, namawiał człowieka do czynienia dobra na złość Bogu (to on szeptał "nie zabijaj" gdy Izraelita w jednej ręce trzymał "podludzkiego" według Boga noworodka a w drugiej nóż)* Chrześcijański Szatan to zaratusztrianistyczny bóg ciemności Oryman. Z zaratusztrianizmu pochodzą też idea piekła i Sądu Ostatecznego oraz świętych**
Z kolei z Egiptu pochodzi idea jednego boga i wywodzi się idea Dekalogu.
Z Rzymu wymieniłem już cechy Chrystusa odziedziczone po Oktawianie Auguście (jak uniknięcie rzezi noworodków).
Po takim rozbiorze Bóg chrześcijański przestaje jawić się najgorszym z demonów. W końcu jest płynnie zmieniającym się w zależności od czasów i okoliczności tworem ludzkim. W takiego Boga mógłbym wierzyć.
*według poznanej dzisiaj interpretacji Biblii Bóg opuścił Izrael na górze Synaj zostawiając go na pastwę swych Zastępów, za jego zgodą podszywającychsię pod Boga, tak więc zabijanie zgwałconych kobiet, składanie ofiar z ludzi, mordowanie noworodków niesą jego pomysłami.
**idea sądu nad duszami powstała niezależnie w Iranie i Egipcie.