Aktywne Wpisy
pieczarrra +326
Patrzycie na umierającego kotka. Ma 15 lat, dwa miesiące temu miał wyciętego guza obok dupki. Okazało się, że ma drugiego, nieoperacyjnego w bebeszkach. Straszne schudł i zmizerniał. Czuje się dobrze, ale wiem, że to kwestia miesiąca, może paru.
Antek, bo tak ma imię, jest u mojej mamy. Ale po tym jak musiała uśpić pierwszego kota, którego miałyśmy, teraz ja będę musiała to zrobić.
Z jednej strony nie wyobrażam tego sobie, ale z
Antek, bo tak ma imię, jest u mojej mamy. Ale po tym jak musiała uśpić pierwszego kota, którego miałyśmy, teraz ja będę musiała to zrobić.
Z jednej strony nie wyobrażam tego sobie, ale z
DzikiWonsz221 +59
#przegryw jak za @qew12 nie przepadam bo to oskarek zwykły co się z koleżaneczkami spotyka tak to co sie stalo pod jego wpisem dobrze obnaza i pokazuje obraz normictwa
chuop se wkleil linki do badan ze autysci maja ciezko to najazd na niego zrobili i on tylko wymysla a tak w ogole to syn kolezanko mojej mamy ma autyzm i jest lekarzem w serialu
Kumacie to? Normiki chlopu ze stwierdzona choroba ktora
chuop se wkleil linki do badan ze autysci maja ciezko to najazd na niego zrobili i on tylko wymysla a tak w ogole to syn kolezanko mojej mamy ma autyzm i jest lekarzem w serialu
Kumacie to? Normiki chlopu ze stwierdzona choroba ktora
1. Miej marzenie o pomaganiu ludziom i zostaniu lekarzem
2. Ucz się w gimnazjum żeby dostać się do wymarzonego liceum
3. Ucz się w liceum, żeby dostać się na medycynę
4. Korepetycje i kursy maturalne w 3 klasie
5. Dostań się na medycynę
6. 6 lat ciężkiej nauki, od 3. do 6. roku większość zajęć to zajęcia praktyczne w szpitalu, dodatkowo miesiąc bezpłatnych praktyk w każde wakacje
7. Skończ studia, uzyskaj tytuł Lekarza
8. Obowiązkowy roczny staż podyplomowy - 2007 złotych brutto ustalone odgórnie
9. Nowa płaca minimalna od 2017 roku - 2000 złotych brutto
10. Dat face, gdy poświęciłeś ~10 lat swojego życia, żeby zarabiać przez rok 7 złotych brutto więcej od minimalnej krajowej xD
Wrzucam przez anonimowemirkowyznania, bo zaraz się zlecą wyzywający od konowałów, łapówkarzy i ile to lekarze nie zarabiają za spanie czy 20 tysięcy miesięcznie za pisanie tego samego antybiotyku w kółko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak kogoś to interesuje to po stażu lekarz rezydent zarabia przez pierwsze dwa lata 3170 brutto, a przez kolejne cztery 3458 brutto na etacie w szpitalu.
#dobrazmiana #niewartobylo #medycyna
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Poza tym NFZ to nie studnia bez dna. Ma określone środki i je wydaje a pamiętaj na ubezpieczenie zdrowotne zarejestrowanych jest ok 16 mln ludzi
Komentarz usunięty przez moderatora
@RocketQueen: No bo Ty pracując na kasie w biedronce, zarabiając podobną kwotę do tych 90% pracujących, wykonujesz mega ważną pracę dla ludzkości <3 I #!$%@?ąc już nawet od tego jak CHOLERNIE ważny jest zawód lekarza, to czy Ty (i inni plusujący Twój głupi komentarz) w ogóle zdajesz sobie sprawę z tego jak to pogarsza całą sytuację służby zdrowia
Większość chce zostać lekarzem bo wydaje im się, że to pewna robota, dobra kasa i prestiż. Naoglądali się dr housa, więc dodatkowo jakiś wręcz boski pierwiastek. No i nazywają to "powołaniem" xDDDD Ciekawe, że nikt nie marzy o pomaganiu w sposób, który nie daje tych rzeczy xDDD
Plus -> badź lekarze i wypisuj takie pierdy na mirko xD
@lady_katarina: Masz coś na potwierdzenie tego?
@brylant_brylant: To nie jest trudne. Sami studenci mówią o tym.
@araixmc: No ale oni 6 LAT CIĘŻKO STUDIOWALI TRUDNY KIERUNEK I RATUJĄ LUDZKIE ŻYCIA. Nie
Komentarz usunięty przez autora
Gx
Współczuję, też sobie wypruwam żyły za trochę powyżej minimalnej.
W marzeniu nie było nic o wielkiej kasie