Wpis z mikrobloga

tak. Działalność możesz zarejestrować przez internet (zarówno Limited jak i samozatrudnienie), trwa to może pare dni. Potem konto w banku i można działać. Firmy nie musisz rejestrować na mieszkanie, są firmy które oferują "wirtualną siedzibe" - dostajesz adres który możesz użyć do rejestracji firmy, a wszelką korespondencje na ten adres będą ci przesyłać do domu. Koszt jakieś 50-150 funtów rocznie. Zarobki w granicach 3-4k miesięcznie są dosyć typowe dla takich kwalifikacji, a
pytanie jest wiec nastepujace: czy przy bardzo dobrej znajomosci angielskiego (jednakze wariant z USA, bardziej mi podchodzi) i wysokich kwalifikacjach w branzy, ale bez FORMALNEGO wyksztalcenia w tym kierunku jest szansa na znalezienie przyzwoitej firmy? w Polsce nie mam z tym problemu, pracuje w branzy od 14-15 roku zycia - pytanie czy tam bardziej liczy sie "papierek" czy tez nie?
Ja nie mam studiów skończonych i nie miałem z tym problemu, chociaż owszem zdarzyło się pare razy jak szukałem pracy, że wykszałcenie było wymagane. Bardziej jednak według mnie liczy się tutaj portfolio, gdzie pracowałeś wcześniej, nad jakimi projektami i co w nich robiłeś. Co do znajomości angielskiego, to ciężko powiedzieć - tutaj jest taki miks... np. spodziewaj się że w teamie 10 osobowym, każdy będzie z innego kraju itd...