Wpis z mikrobloga

Mireczki, mam zamiar kupić roletę na okna z parapetem, tylko mam dylemat. Plus rolety na same szyby, jest taki, że jak otworzę okno uchylnie, to mam dostęp do parapetu, jednocześnie jest wąska szpara, przez którą wpada światło.
Plus na roletę na całą wnęke okna jest taki, że można zrobić tak, że szpary w ogóle nie będzie, kosztem dostępu do parapetu i przy najmniejszym wietrze może ona "latać". Oczywiście mógłbym zrobić małe magnesy na parapecie i końcu rolety, żeby się ona nie "majtała". Żaluzje na szyby odpadają z góry, a przy kupnie tych okien sprzedawca powiedział, że się nie da zamontować wewnętrznych żaluzji, z czego jestem niezwykle nierad. #pomocy

Lepsza roleta na...

• Pojedyncze szyby 100.0% (12)
  • Całą wnękę okien 0% (0)
  • #<a href="#tylkozaluzjewewnatrzokienne">tylkozaluzjewewnatrzokienne</a> 0% (0)

Oddanych głosów: 12

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chrupkowski: Trochę jestem wampirem, po prostu czasem potrzebuję mieć ciemno w pokoju. Gmina mi postawiła lampę uliczną sodową na przeciwko okna, n--------a to. Przeszkadzała im stara, biała, dająca neutralną barwę i umiarkowaną jasność, dali pomarańczową, n------------ą, czasem zasnąć nie mogę przez to. Dodatkowo jest to okno zachodnie, więc po 13 jest jasno jak s--------n, a czasem chcę obejrzeć jakiś film, ale nie na przesyconym jasnością monitorze. :)
  • Odpowiedz