Wpis z mikrobloga

@Myrcin-: jeżeli masz nos centralnie w ekranie to ok. Postaw go w odległości około metra od siebie. I dodatkowo przetestuj na kilku aplikacjach.
  • Odpowiedz
@Myrcin-: co w tym dziwnego? Nie każdy używa komputera tylko do przeglądania stron internetowych. Jak również nie każdy siedzi z nosem w ekranie.
  • Odpowiedz
@ksiak: Zupełnie nie wiem o co Ci chodzi. Przecież możesz sobie zmienić rozdzielczość monitora na jakąś gównianą skoro nie lubisz oglądać filmów w full hd ( ͡° ʖ̯ ͡°)( ͡° ʖ̯ ͡°)( ͡° ʖ̯ ͡°) Nie wiem co innego mógłbyś robić z odległości metra.

W tej cenie złożyłem mocnego PC'ta, a w 3k pln można się zmieścić razem z
  • Odpowiedz
@Myrcin-: napisałem powyżej, że niektórzy używają komputera do czegoś więcej niż przeglądanie internetu. Inna sprawa to często po zmniejszeniu rozdzielczości obraz jest nieostry.
  • Odpowiedz
@Myrcin-: nie napisałem, że zawsze się tak dzieje ale bywa dość częstym problemem. Co prawda przy matrycy której natywna rozdzielczość to 3200x1800 problem raczej nie powinien występować o tyle przy FULLHD może być już problem.
  • Odpowiedz
@Willy666: No ja też raczej zrezygnuję. Pomijając brak serwisu, to doszedłem do wniosku, że jednak przez EMS jest bardzo duża szansa, ze dowalą vat i cło... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@ksiak: ekrany hidpi są spoko, problemem jest windows i aplikacje, które nie potrafią się dostosować do innego niż domyślne dpi. tyle lat i dalej to nieogarnięte. na makach jest lepsza obsługa tego, na linuksach to nie wiem, bo nie miałem okazji sprawdzić.

zmiana rozdzielczości to jednak zawsze najgorszy wybór.
  • Odpowiedz