Mirki, przesiadka z split na push&pull. Drugi trening PUSH za mną i mam pytanie. Spadła mi siła na płaskiej o jakieś 20%. Na splicie w 4 seriach(progresja) byłem w stanie dojść do 80-85kg x4. A w PUSH chciałem zrobić 3 serie po 8pow 60kg i było ciężko już przy pierwszej. Ma na to jakiś wpływ, że wcześniej robie 2ćw po 3 serie na nogi (przysiad, wykroki) ? Zamienić kolejność, najpierw klata później nogi? #silownia #mikrokoksy
No raczej, że zmień. Najpierw zrób przysiady, później klatę, później wykroki.
Poza tym najlepiej jakbyś zrobił push pull legs, a nie tylko push pull. Wtedy masz już całkiem osobny dzień nóg, przez co nie będziesz tak sobie zabierał siły kosztem klaty, tricepsów i barków
@sfulus: Zamień sobie kolejność, żeby nie mieć tej samej partii od razu po sobie. Przyzwyczajenie ze splita też takie miałem, ale jak zmienisz to szybko Ci siła podskoczy, bo będzie więcej czasu na regenerację w trakcie treningu.
Na splicie w 4 seriach(progresja) byłem w stanie dojść do 80-85kg x4. A w PUSH chciałem zrobić 3 serie po 8pow 60kg i było ciężko już przy pierwszej.
Ma na to jakiś wpływ, że wcześniej robie 2ćw po 3 serie na nogi (przysiad, wykroki) ?
Zamienić kolejność, najpierw klata później nogi?
#silownia #mikrokoksy
Poza tym najlepiej jakbyś zrobił push pull legs, a nie tylko push pull. Wtedy masz już całkiem osobny dzień nóg, przez co nie będziesz tak sobie zabierał siły kosztem klaty, tricepsów i barków
-Przysiady (najlepiej low bar)
-Wyciskanie Incline
-Wykroki
@Kamelakor: tu jak rozumiem chodzi o klasyczne prostowanie na linkach (triceps)?
Potestuje, następnym razem.
@sfulus: lydki i triceps daj na koniec treningu
-Przysiady (najlepiej