Aktywne Wpisy
Wrrronika +11
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
wfyokyga +19
Giga dziura, nie wiem czy legit bo się mnie nie chce tego sprawdzać
#4konserwy #neuropa #bekazlewactwa #truelolcontent #polityka #heheszki
ehhhh, każde "ci" piszesz wielką literą? bo ani to nie jest twoj rozmowca, ani zadnego szacunku nie wyrazasz, bo zaraz potem nazywasz ich idiotami
Nie ma dobrej odpowiedzi na pytanie czy obecny PG może być posłem. Z jednej strony ex lege staje się nim z chwilą powołania na ministra sprawiedliwości. Ale z drugiej, mimo tego, że nie należy do "zwykłych" prokuratorów, to ma uprawienia nieporównywalnie większe od PG, którym był minister sprawiedliwości dwa reżimy prawne temu (przed rozdzieleniem
@daj_pan_spokoj: xd
@daj_pan_spokoj: ddddxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ale we wniosku RPO w sprawie K 19/16 chyba na stronie 4 lub 6 jest fragment o łączeniu funkcji PG i posła.
@plumkajacy_kalafior: Jeśli masz gdzieś pod ręką publikację porównującą uprawnienia procesowe "starego" PG i obecnego, to będę wdzięczny.
A, i nie wiem skąd ten ból odwłoka, gdy zastanawiam się czy jedyny organ
@smyl: Przepis KONSTYTUCYJNY jest JASNY, niejasna jest NOWA USTAWA(✌ ゚ ∀ ゚)☞
@Kaczypawlak: A jest wymieniona funkcja Prokuratora rejonowego, regionalnego czy Krajowego? Nie.
Komentarz usunięty przez moderatora
Oczywiście że ostatnie zdanie ustępu pierwszego nie odnosi się do ustępu drugiego. Po to jest w ustępie pierwszym, aby obejmowało tylko ten ustęp. Gdyby miało obejmować inne to byłoby w osobnym ustępie.
Na tym polega technika legislacyjna.
Nie wiesz o czym piszesz. Żałosny ignorant.
@GordonLameman: W przypadku posła;]
@GordonLameman: O odezwał się spec;]
@Kaczypawlak: Jaja sobie robisz?
Tak brzmi
@GordonLameman: Ciężko Ciebie traktować na serio więc tak
Piszesz bzdury, nie masz pojęcia o prawie.
Żegnaj pisowski trollu.
Tu nie chodzi o to czy powinien być, ale o to że yen obrazek jest kłamstwem. Pewnie nie zrozumiesz.
@GordonLameman: Oczywiście.
Od strony formalnej, podstawy prawnej wniosek Pihowicz jest całkowicie poprawny. Jego podstawą jest 103 ust. 2. Sugerowanie, że jest nieprawidłowy na podstawie 193 ust. 1 zdanie ostatnie to głupota i kretynizm, nie mające nic wspólnego z prawem.
Jedyną kwestią jest to czy Ziobro jest prokuraturem. Po ostatnich zmianach i dodaniu wcześniej nie znanych uprawnień można mieć wątpliwości.
Ale to trzeba mieć wiedzę. Ty jej nie masz. Łykasz durne obrazki tylko.
@GordonLameman: Formalnie to można też być kretynem i co z tego?;]
To dlaczego bronisz kłamliwego obrazka?