Wpis z mikrobloga

Zauwazylem ze większość osob np w lidlu wogole nie zaklada rękawiczek podczas brania pieczywa. I tyczy sie to typowych januszy ale osob ktore przynajmniej zwygladu sprawiają wrazenie ogarniętych. No #!$%@? mnie bierze jak cos takiego widze... :( czy zaden pracownik nie moze zwrócić im uwagi? Ja kiedys tez brałem bez rękawiczek za granica akurat bylem. I Pani mnie #!$%@?ła od tamtej pory sie nauczylem i zrozumiałem swoj blad. Te napisy w lidlu tez slabo widoczne. Cos powinni z tym zrobic.
Pobierz ziobro2 - Zauwazylem ze większość osob np w lidlu wogole nie zaklada rękawiczek podcz...
źródło: comment_HEQTcfZLl63a14lgqygADqFL0DBamEcG.jpg
  • 60
@ziobro2: ja ostatnio #zagranico spotkałem się z ciekawym rozwiązaniem. Stoisko z bułkami było za szkłem, w którym był tylko centymetrowy otwór, przez który przechodziła łopatka. Z rozpędu myślałem, że szybę się odchyla i łopatką nakłada bułki, ale nie - szyba była nieotwieralna, a łopatka była tam na stałe. Należało sobie tą łopatką wypchnąć bułki przez kurtynę z boku i one wtedy lądowały na rynnie obok, która była otwarta i wtedy już
Pobierz lent - @ziobro2: ja ostatnio #zagranico spotkałem się z ciekawym rozwiązaniem. Stoisk...
źródło: comment_AfSVRJVWtV0P4vI9pJVpUXxKkTvXdSS4.jpg
@r5678 to że obie te rzeczy to podstawy higieny i kultury. Jak nie masz czasu kupić se pieczywa, to go nie kupuj. Albo przejrzyj swój napięty grafik i może uda ci się gdzieś wykroić te 20 sekund na założenie woreczka.
@morgahard: W jaki sposób wzięcie bułki dla siebie ma coś wspólnego z higieną ? Co ma kultura do tego.. przecież nie macasz bułek ręką i sobie wybierasz tylko dotykasz tej co bierzesz..
@morgahard: wozek sklepowy tez brzydzisz sie dotknac? a inne produkty, ktore byly obmacane przez pracownikow, przez klientow. a klamki wchodzac do budynku to nie boisz sie dotknac? xD a tych miliardow mikrobow w powietrzu tez nie? xD moze od razu zaloz sobie taka banke przeciwwszystkiemu i sobie w niej zyj czysty i nieskazony? xDDD a potem placz, bo byle przeziebienie czy mikrob i zdycha. xD
@Skinef czy jem później taki sklepowy wózek bez mycia? No właśnie. Jak będę chciał jeść mikroby z czyjegoś kału to będę to robił i będzie to moja sprawa, natomiast nie życzę sobie, żeby ktoś wbrew mojej woli wpychał swoje kałowe mikroby do mojego jedzenia. Już prościej tego wyjaśnić nie umiem, mam nadzieję, że doszło.
@ziobro2: oj także mnie to strasznie irytuje, szczególnie jak człowiek wie jak np. niektóre osoby smarczą nos bez używania chusteczek... Osobiście raczej nie używam rękawiczek, bo szczerze mówiąc za dużo z nimi zabawy. Zawsze jednak chwytam pieczywo przez torebkę foliową i następnie wywijam ją na lewą strona tak by pieczywo bez dotykania znalazło się w środku. Jedynie jak są torebki papierowe to zakładam rękawiczkę.
@ziobro2: ja tam biorę worek, zakładam go na rękę, biorę przez niego bułki i zawijam je do środka w tym worku. W ten sposób nie marnuję rękawiczek a mogę sobie "pomacać" przez worek ( ͡° ͜ʖ ͡°)