Wpis z mikrobloga

BT to chyba jedyne słuszne rozwiązanie ALE (!) I tutaj mamy problem ładowania kolejnego sprzętu, który w wielu przypadkach jest ładowany przez złącze USB (kolejny kabel w podróży).

@perezque: Zobaczymy jak rozwiąże to . Oczywiście bez sensu byłoby zabierać jeden kabel do słuchawek, żeby potem dawać kolejny do ładowania bezprzewodowych. Podobno  miało opracować jakąś super energooszczędną wersję BT. W tym bym szukał sposobu.
  • Odpowiedz
@fdev0XR1HB6ybxRJ45: dla Tych użytkowników będzie potrzebna przejściówka. Sam korzystam z Auxa i to chyba jedyne rozsądne rozwiązanie. No ogólnie to słabo a plusów prawie wcale.
Edit. Albo emulator taki jak np. Xcarlink
  • Odpowiedz
@prezes513: SonyEricsson już to robił dawno temu - też miał jedno złącze na słuchawki i ładowanie. Rozwiązaniem były ładowarki z przejściówką (dołączone do zestawu) do której podłączało się sluchawki. Brzmi dziwnie ale działało dobrze (zlącze ładowarki było w zasadzie przelotką)
  • Odpowiedz
@perezque: straszna kicha wg mnie. Ja np. mam inne słuchawki do słuchania na mieszkaniu, inne gdy idę się przejść/pobiegać/jadę gdzieś autobusem itp., a jeszcze inne trzymam w domu rodzinnym. Nie mam iphone ale jak już wspomnieli inni martwi możliwość upowszechniania się tego trendu. Gniazdo, jak wspomniałeś, nie jest obrotowe. Czy to nie wpłynie źle na żywotność urządzenia? Z podpiętym kablem w kieszeni podczas ruchu może się wyrobić, zwłaszcza w bardziej
  • Odpowiedz
@MotoKubaPL: słuchawki w moim w810i nie podziałały za długo przy codziennym użytkowaniu. Tak samo było we wcześniejszym w800i.
@Gerard_z_Libii: samsung juz próbował wcisnąć klientowi, że usunięcie SD w s6 jest dobrym rozwiązaniem, po czym w s7 juz wróciła. Mam nadzieję, że ogarną łeb zawczasu.
  • Odpowiedz