Wpis z mikrobloga

Mireczki z #android - niestety nie korzystam z tych sprzętów na codzień i nie ogarniam: w jaki sposób ominąć Google Factory Reset Protection? Pacjent to LG-K120, Android 5.1.1. W internecie jest pełno filmików, które pokazują jak to obejść instalując jakiś tam dodatkowy program, który to omija, ale akurat w tym telefonie jest to niemożliwe - nie da się pozwolić na instalację programów z nieznanych źródeł - ta opcja jest nieaktywna. Telefon nie przyjmuje żadnego maila jako prawidłowego, chociaż próbujemy wszystkie jakie na nim wcześniej były (na niektórych z tych maili są wiadomości, że logowano się już z tego telefonu wcześniej) i trochę jestem w kropce. Chętnie przyjmę każdą poradę i sposób, czy to legalny czy też nie - np. w ios można zrobić tak, że wysyła się do producenta fakturę czy inny dowód zakupu i ściągają blokadę. Czy tutaj też da się to gdzieś zgłosić? Telefon jest legalny, z abonamentu w plusie więc wszystkie papiery są. A może da się wgrać jakiś inny soft? Ten jest chyba brandowany, bo wyskakuje logo plusa przy włączaniu.
lent - Mireczki z #android - niestety nie korzystam z tych sprzętów na codzień i nie ...

źródło: comment_0LPnjBCwzGhejZWqjpLBZSRmDVZVdbCD.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lent: A masz roota na tym fonie?

@fervi: nie, telefon był ciągle używany przez osobę, która korzystała z niego po prostu jak z telefonu - bez żadnych tweaków, hacków, modów

@lent
  • Odpowiedz
@lent: szukaj filmików w ostatniego miesiąca. Wszystkie aktualizacje systemu blokują stare metody. Też długo walczyłem np. Z samsungiem a5 2016 ale udało się
  • Odpowiedz
  • 0
@manikcs: no właśnie dzisiaj przeglądałem te najnowsze i kurde wszystko poblokowane. Ale może coś nowego ktoś znajdzie za jakiś czas. Popytam jeszcze w serwisach bo z tego co widzę po youtubach to rożnymi boxami można to zrobić lub spróbuje bezczelnie oddać na gwarancję
  • Odpowiedz