ej jak byłam guwniakiem to byłam całkiem mądrym guwniakiem i bardzo mnie bolało jak rodziciele nie doceniali tego i tylko porównywali do guwniaków znajomych które radziły sobie lepiej (a czasem tak wcale nie było, ale wierzyli ), a całe niedostosowanie społeczne uznawali za moją winę i nie chcieli mi pomóc w żodyn sposób
@Hilde_delaGruz: Wiem, to codzienność w każdym polskim domu :D U mnie na szczęście było dość rzadkie po tym jak zacytowałem dokładne wypowiedzi ukazując hipokryzję :D
@Hilde_delaGruz: to uczucie gdy bycie debilem chyba uchroniło mnie przed psychicznymi urazami w dzieciństwie. rodzice się po prostu wcześnie co do mnie poddali i skończyły się wymagania.
@Hilde_delaGruz: ciekawa historia, bo w czasach bycia debilem bawiłem się w ciuciubabkę na dworze i nie wpadłem na pomysł, żeby wyciągnąć ręce przed siebie, wszedłem twarzą w mur i od tamtej pory mam krzywy ryj i ostry umysł.
@Oppaiconnoisseur: spoko, ja mam bliznę/guza w tej części czoła gdzie się ludziom robią zakola, bo kiedyś jebłam o róg ściany XD a stało się dlatego, że mnie wtedy coś ucieszyło i jako mały bachorek biegałam jak p------a i jebłam o róg
@Hilde_delaGruz: Kiedyś czytał badanie dokładnie na ten temat. Jest to jedna z najważniejszych przyczyn niskiej samooceny. Wiąże się z tym jeszcze szereg innych skutków jak brak oparcia w rodzicach, poczucie zawodzenia ich, wrażenie marności i mnóstwo innych. Ciekawy łańcuch, w Polsce bardzo popularny i będący jednym z powodów "smutnego" społeczeństwa.
ja taka nie będę
#depresja #gorzkiezalenadobranoc
@aawekhwge: nie wiesz czy było mi łatwo, nie jesteś mną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@
rodzice się po prostu wcześnie co do mnie poddali i skończyły się wymagania.
Ciekawy łańcuch, w Polsce bardzo popularny i będący jednym z powodów "smutnego" społeczeństwa.
U mnie było tak samo, ale już jakbym dostała 3 i usprawiedliwiała się, że cała reszta klasy ma 2, to HURRR DURR CO MNIE INNI OBCHODZĄ.