Wpis z mikrobloga

Mireczki, jaką ładowarkę do telefonu polecacie? Mam zamiar ładować nią #xiaomi Mi4, tablet oraz powerbank, więc 2 porty mile widziane (aczkolwiek nie obowiązkowe). Może być z Chin, o ile będzie dobrej jakości i nie wybuchnie mi przy uchu ( ͡° ʖ̯ ͡°)

No i jeszcze jakiś kabelek do tego polećcie ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#aliexpress #telefony #banggood #gearbest
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@leszek_SK: 5 portów mi nie potrzebne, bo i tak nie ładuję wszystkiego na raz. Możesz polecić jakiś konkretny model z 2 portami? Czy nawet te najtańsze za 10$ będą ok?
  • Odpowiedz
@leszek_SK: Czym się różnią te 2 kable?

http://www.banggood.com/BlitzWolf-2_1A-Reversible-Braided-Micro-USB-Cable-Double-Sided-USB-A-Male-to-Double-Sided-Micro-1m-p-1028519.html

http://www.banggood.com/BlitzWolf-2_1A-Reversible-Micro-USB-Cable-Double-Sided-USB-A-Male-to-Double-Sided-Micro-B-3_3ft-1m-for-QC2_0-p-998319.html

Mam akurat na karcie walutowej 15$ w których chciałbym zmieścić ładowarkę + 2 kable, bo nie chce mi się jeszcze dziś dolarów kupować ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chyba, że warto dołożyć do tego droższego kabla, jednak chciałbym poznać różnice
  • Odpowiedz
  • 0
@leszek_SK: mam 1m kabel usbc, dzisiaj w końcu przyszła ładowarka 5 portowa z qc, zaraz będę szukał dla niej miejsca i pprzadkowal kable. Miałem ładowarkę bw z qc i 2 złączami, ale kumpel zabrał mi i powiedział, że sobie kupię xD kupiłem małego imarsa w preorderze z myślą o użytkowaniu motocykla.
Jestem przygotowany na apokalipse ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
@Kroos123: ale chodzi ci o kabel blitzwolfa czy Remax? Kabla BW nie mam więc się nie wypowiem, kabel Remax używam i działa git. Nie miałem problemów z wtykaniem go do różnych urządzeń ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@PaulStone: o Blitzwolfa. Podobno ciężko wchodzi do gniazda, nawet na jakichś recenzjach na yt jest pokazane że trzeba wpychać na siłę. Dlatego zastanawiam się czy nie zamówić zwykłego micro usb, żeby nie rozwalić gniazda
  • Odpowiedz
@Kroos123: aaa, bo tam jest odwracalny wtyk Micro USB. Już kumam. To tym bardziej się nie wypowiem bo nawet nie miałem kabla z takim wtykiem. Osobiście może i bym zaryzykował zakup takiego kabla ale w zapasie bym miał zwykły ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PaulStone: No właśnie. O ile do telefonu kupionego w Polsce bym się pewnie nie wahał, to nie bardzo mam ochotę odsyłać telefon do Chin przez rozwalenie portu ( ͡° ͜ʖ ͡°) A co możesz powiedzieć o kablach Remax? Dobra jakość? Bo szczerze mówiąc pierwsze słyszę
  • Odpowiedz
@Kroos123: polecali je na mikro, więc kupiłem. Ostatnio @AliPaczka pisał że psują się w nich Micro USB. Ja mam je od nie dawna. Nie ma miesiąca, więc nie wypowiem się o pasującym się wtyku bo moje maja się dobrze. Zależało mi na kablach 2m długich, blitzwolfa były drogie jak na ilość jaka potrzebuje więc wziąłem Remaxy bo na Ali wyszły mnie 3$ niecałe za sztukę. Mam rezystor do obciążania
  • Odpowiedz