Wpis z mikrobloga

@czeblin1: No właśnie, smutne nie jest chyba to, że jeździ i gra na jakichś dożynkach, ale że musi to robić. Nawet jeśli miał tylko jeden przebój, to kasa z niego powinna mu wystarczyć na całe życie i jeszcze trochę.
Nawet jeśli miał tylko jeden przebój, to kasa z niego powinna mu wystarczyć na całe życie i jeszcze trochę.

@Marbarella: Jeden przeboj i kasa do konca zycia? XD A niby skad ta kasa, z ZAiKSU, czy skad ta kasa za jeden przeboj, ufundowana od Rzadu w nagrode za nagrywnie hitow, bo nie rozumie?

Dziewczyno, artysci (a wlasciwie wytwornie) placa za to zeby ich ”przeboj” puszczano w radiach, a nikt mu przez
@Wafellini: Biorąc pod uwagę, że facet był naprawdę na topie przez przynajmniej dwa sezony, za koncert mógł brać po kilkadziesiąt tysięcy, a jego przebój leciał w radio kilkadziesiąt razy dziennie (tantiemy), to mógł uzbierać kilka milionów. Oczywiście, można wydać kilka milionów na dziwki, koks i lasery w ciągu paru lat, ale równie dobrze można pieniądze zainwestować i nie musieć pracować do końca życia.
@Harmonijka: cover i tyle, nie bekał za to :-) W piwnicy mam singla, nie wiem czy oryginalni twórcy byli wymienieni na liście płac. Poza tym Danzel zsamplował w tym kawałku jeszcze jeden numer - klasyczny house, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć tytułu...
[edit] wystarczyło się poskarżyć i się przypomniało :-)
Mix Masters feat MC Action - In The Mix
Co by nie mówić, to jego utwór "Broom" ma dość chwytliwą melodię (bo tekst jest o dupie Maryni) ( ͡° ͜ʖ ͡°) Polecam przesłuchać . PS. You spin me right round, baby right round #pdk