Aktywne Wpisy
Kam_sekwaw +125
Mieszkam od trzech lat w #niemcy. Pracuję jako kierowca autobusu. Miesięcznie ze wszystkim (nadgodziny, weekendy, dni świąteczne, dodatek nocny, premie itp.) śtednio zarabiam 2700 euro netto miesięcznie. Tydzień pracy to 37.5 godzin (związki walczą o 35 godzin). Urlop to 30 dni w roku (związki walczą o 34).
Za zwykła pracę po kursie, który można zrobić w 4 miesiące stać mnie na wynajem 40 m2 mieszkania, które znajduje się 30 minut komunikacją
Za zwykła pracę po kursie, który można zrobić w 4 miesiące stać mnie na wynajem 40 m2 mieszkania, które znajduje się 30 minut komunikacją
LebronAntetokounmpo +569
Najbardziej nieistniejący problem Polski XXI wieku: galerianki. Nikt nie widział, nikt nie słyszał a film i setki artykułów, tysiące gniewnych komentarzy o tym powstało.
#polska #prostytucja
#polska #prostytucja
1. Jak najlepiej uczyć się samemu zakładając, że poza majzą i skrajnie #!$%@? tematami z polaka ustnego nie boje się niczego? Repetytoria/strony internetowe czy lepiej do jakiegoś liceum wieczorowego? (jestem po technikum).
2. Jak najlepiej uczyć się matmy będąc amebą? Konieczne korki czy mogę samemu coś wywalczyć będąc tumokiem? Zakładam wolne weekendy bo w tygodniu praca
2,5. Czy szkoła policealna to dobra alternatywa by jednak czegoś się przez rok uczyć i nie stać w miejscu? Myślałem o technikum informatycznym zaocznym - ale czekam też na inne propozycje ze względu na to, że w moim mieście troche lipa z kierunkami (wiecie skąd jestem więc wołam pewne nadwiślańskie miasto z tramwajami na rynku o porady w tym zakresie ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
3. Czy wybranie rozszerzenia z WoS oprócz angola roz. to dobry pomysł? Tak, wiem - wykop ścisłowy a po wosie to można co najwyżej na gównostudia. Z tym, że ze mnie żaden ścisły umysł. Jaki ogólnie dobry kierunek studiów dla kogoś, kto się na ścisłe nie nadaje. Chciałem infe, ale może być ciężko - mimo to bedę robił co mógł - pytam jako opcja B
4. Jestem otwarty na jakiekolwiek protipy i porady.
5.
tl;dr w tym roku nie zdawałem matury, zdaje za rok, niczego prócz matmy się nie boje, jak żyć? czy polic to dobry wybór?
#nauka #matematyka #licbaza #techbaza
A co do liceum wieczorowego to chyba lepszym pomysłem byłyby korepetycje z konkretnych przedmiotów. Nie wiem jak działają takie licea ale jak ja chodziłam do zwykłego to nie trzeba było się specjalnie wysilać żeby je skończyć.
@Cezarious: Słyszałem o WoS że gówniany i gówno po nim jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na moje potrzeby napisałbym tylko angol, ale
Bardziej ścisła od infy jest chyba tylko czysta matma na studiach xD
@Gillod: Mam spore braki w temacie i może też blokade psychiczną - mogę sporo nad tym siedzieć a rezultat nawet jak będzie to będzie chwilowy - taki mam chyba problem z majzą. No i jak już mówiłem - ścisłowiec ze mnie żaden ( ͡
A na rozszerzenie weź jeszcze polski, po angielskim to chyba najłatwiejsze rozszerzenie.
No dlatego pisałem, że raczej mało możliwe z infą. Mature robie na dzien dzisiejszy tylko po to, żeby nie wyglądać jak pacan na CV. Ale skoro już ją robię to chce miec jakies studia na oku w razie cos. A o kursach zawodowych myslalem.
Ale prócz majzy myślę, że będzie dobrze. Jestem w sytuacji gdzie nic nie stracę jak się nie uda póki co a tylko zyskać mogę. Im szybciej to zamknę tym lepiej dla mnie.
matematyka.pisz.pl
Super jasno i zwięźle omówione zagadnienia, jakieś proste przykłady z rozwiązaniami, do tego jest zaznaczone, co trzeba umieć do podstawy
Nie umiałam się dogadać z matematyczką, więc uczyłam się z tej strony, rozwiązywałam w domu arkusze i zaliczyłam na ponad 90 procent
Tak, liczy się wiedza codzienna, a ostatnia to był podobno pogrom. Co ciekawe uczniowie nie znali odpowiedzi na pytania z tych dziedzin, z których są dziś problemy: konstytucja RP, mniejszości narodowe i etniczne oraz Unia Europejska.
Ale żeby nie było, arkusze CKE robi na kilka lat do przodu...
Co ciekawe, to ludzie uczący się WOS-u...
I tak przelatując przez pytania