Wpis z mikrobloga

@mebel: paratha to takie indyjskie pieczywo z mąki razowej, robione trochę podobnie do ciasta francuskiego (rozwałkować, posmarować tłuszczem, złożyć, rozwałkować...). Lassi to jogurtowy napój, najbardziej popularne wersje to naturalna i właśnie o smaku mango. Ja jogurt zastępuję mlekiem sojowym z sokiem z cytryny (żeby się ścięło) c:
A to mój ulubiony przepis na kotlety, z tym że polecam zastąpić mąkę z cieciorki mąką owsianą http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2013/10/placki-z-dyni-po-indyjsku-indian.html?m=1
@ffrankowski: skąd pomysł, że wszyscy weganie nienawidzą mięsa? Zazwyczaj lubią jego smak, ale nie chcą przykładać ręki do przemysłu mięsnego, gdzie tu widzisz brak logiki? C: ja mięsa nigdy nie jadłam, więc tym bardziej nie mam za czym tęsknić, a warzywne kotlety wcale nie mają naśladować mięsnych