Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy #silownia #vlcd

Lecę na vlcd juz drugi tydzień i zaczynam odczuwać spadki sily. Może dużo nie podnoszę ale jest to coraz wiekszy ciężar i mój trening wygląda tak:

Wyciskanie plasko 62,5 5x5
Mc 55 1x5 > 75 1x5 > 90 3x5
Wioski sztanga 67,5 5x5
Siady 60 5x5
Ohp 37,5 5x5
Wyciąg górny podchwytem 70 5x5

I do tego raz w tygodniu cos na lydki

To jest mój plan na każdy trening 3x w tyg

Od miesiąca jestem na tym 5x5 fbw. Co trening staram sie dokladac 2,5kg ale w plaskim wyxiskaniu mam problem od tygodnia nawet z tymi 62,5. Robic jakiś deload?

Jeszcze pytanie do mc. Mam problem z nachwytem. Sztabga zaczyna mi sie wyslizgiwac z palców. Mogę to lapac na zamek czy jednak męczyć te przedramie dalej nachwytem?
  • 9
@Matronel: I robisz te ćwiczenia na każdym treningu? Stąd pewnie zastój, klatka nie zdąża ci się zregenerować. Podobny do twojego planu jest Stronglifts 5x5, ale tam są dwa rodzaje treningu, więc ławkę masz co drugi.
@Matronel mhm ja juz po 6 tyg vlcd i powiem że #!$%@?łem na diecie cieżaru w #!$%@? a trening podobny do twojego np klata z 90 na 105(stan z 4 tyg vlcd), mc z 70 na 125 (5x5) pozniej faktycznie spadki ale glownie z klaty.
Z tym że wcześnie robiłem tylko split tak porównując to co piszesz do swojego doświadczenia:

1. #!$%@?ą mase zrobiłeś i teraz to już lipton ice tea
2.
@Matronel co do treningu nie poradzę nic, ale jeśli chodzi o wypadanie szatngi w martwym, to polecam zakup magnezji (jak nie można u Ciebie na siłce w prochu, to bierz w płynie). Może też być tak, że masz słaby chwyt. Wtedy polecam trzymać ciężkie hantle na czas na koniec treningu (tak, wiem jak to brzmi). Pomaga to zarówno w martwym, jak i przy wykrokach, jeśli się kiedyś zdecydujesz.
Ewentualnie jeszcze paski możesz