Siedzę sobie właśnie na na konferencji AWS w Nowym Jorku. I tak sobie obserwuję ludzi którzy siedzą dookoła mnie. Wszelkie rasy i religie. Koszt warsztatów wejściowy to 600USD. Są czarni, biali, hindusi, żółci, wszystko. Wykład prowadzi Jamajczyk z dredami do ziemi. Mega inteligentny gość. Przeciętny polaczek nacjonalista rasista dostałby tu takiego bólu dupy że cała maść na świecie by mu nie pomogła. #4konserwy #neuropa #bekazprawakow #bekaznarodowcow
jakiekolwiek logiczne czy racjonalne zastosowanie.
@blubi_su: Kto powiedział, że musi mieć jakiekolwiek zastosowanie?
"[I am] inherently gloomy about the prospect of Africa [because] all our social policies are based on the fact that their intelligence is the same as ours—whereas all the testing says not really." - To przez ciebie będzie uznawane za rasizm i przeze mnie też. Tylko czy on jest zaściankiem i ciemnogrodem? W tej kwestii wolę ufać jemu
@inozytol: Hah, no tak. A jak ma się to do rzeczywistości? Bo według moich doświadczeń to ma się kompletnie nijak. Mam bardzo duże doświadczenie w pracy przy projektach IT na całym świecie. Dużo podróżuję, dużo koduję w różnych zakątkach globu i mam kontakt z pełnych wachlarzem ludzi i przekrojem przez wszelkie warstwy społeczne. I jakoś widzę ludzi na najwyższych stanowiskach ze wszystkich ras. W moim departamencie balans ras jest zrównoważony. Z
@blubi_su: A czy w jego tekście jest gdziekolwiek napisane, że WSZYSTKIE jednostki są mniej inteligentne? Czy nawet jeśli między wierszami sugeruje, że przeciętni Afrykanie są mniej inteligentni niż Azjaci, to należy ich dyskryminować? Wydaje mi się, że nie do końca pojmujesz o czym jest ten tekst i co za sobą niesie. Dlaczego porównujesz profesora, który na podstawie swojej wiedzy wyciąga wnioski, do rasisty (czy
@wyindywidualizowanyentuzjasta: A wiesz że specjaliści od zarządzania twierdzą że zbyt duża mieszanka narodowościowa, kulturowa prowadzi do konfliktów w pracy?
Dlatego typowa, polska prawica czyści kible i robi na zmywaku w UK i nigdy wysoko nie zajda, bo są głupimi ignorantami, niezdolnymi się przystosować realiów do XXI w....
Za to typowa europejska lewica doprowadziła do kilkunastu zamachów i kryzysu imigracyjnego.
@blubi_su: uważam sie za osobę o poglądach nacjonalistycznych ale nie mam nic przeciwko osobom o innym wyznaniu czy kolorze skory (niby dlaczego miałbym miec?), wiec nie wiem czemu pijesz do grupy społecznej bo jak na razie to sam zachowujesz sie dokładnie w ten sposób - obrażasz ludzi za ich poglądy.
Właśnie to jest dla mnie w tym świecie zwalone, ze każdy udaje ze kolor skory i poglądy nie maja znaczenia przy
@ediz4: A wierz sobie w co chcesz, jest mi kompletnie wszystko jedno co sobie tam myślisz :> A i głównie dostaję bana za mówienie głośno prawdy. A że przy okazji kogoś obraża? No to już nie moja wina :>
@blubi_su nie wiem gdzie ty tych rasistow poznajesz. Ja nie znam zadnego. Agresywny jestes do kazdego kto ma zdanie chodz o milimetr inne od twojego - jedynego slusznego. Czujesz sie lepszy a mowisz dokladnie takim samym jezykiem jak ludzie ktorymi podobno gardzisz
@bocznica: Widać mało mnie znasz. Niestety w życiu poznałem wielu ludzi ułomnych, znaczy się rasistów czy innych nacjonalistów. I niezbyt mi się te jednostki podobają. Co do różnic poglądowych? Znany jestem z tego że umiem przyznać się do błędu, zmienić zdanie przekonany racjonalnymi podstawami, czy nawet bronić opinii z którą się nie zgadzam, tylko po to by ktoś inny miał prawo do wypowiedzi. Byle by mówił z sensem.
#4konserwy #neuropa #bekazprawakow #bekaznarodowcow
@blubi_su: Kto powiedział, że musi mieć jakiekolwiek zastosowanie?
"[I am] inherently gloomy about the prospect of Africa [because] all our social policies are based on the fact that their intelligence is the same as ours—whereas all the testing says not really." - To przez ciebie będzie uznawane za rasizm i przeze mnie też. Tylko czy on jest zaściankiem i ciemnogrodem? W tej kwestii wolę ufać jemu
@blubi_su: A czy w jego tekście jest gdziekolwiek napisane, że WSZYSTKIE jednostki są mniej inteligentne?
Czy nawet jeśli między wierszami sugeruje, że przeciętni Afrykanie są mniej inteligentni niż Azjaci, to należy ich dyskryminować?
Wydaje mi się, że nie do końca pojmujesz o czym jest ten tekst i co za sobą niesie.
Dlaczego porównujesz profesora, który na podstawie swojej wiedzy wyciąga wnioski, do rasisty (czy
Za to typowa europejska lewica doprowadziła do kilkunastu zamachów i kryzysu imigracyjnego.
Właśnie to jest dla mnie w tym świecie zwalone, ze każdy udaje ze kolor skory i poglądy nie maja znaczenia przy
Czujesz sie lepszy a mowisz dokladnie takim samym jezykiem jak ludzie ktorymi podobno gardzisz