#pozwolenienabron #pytanie #bron #strzelectwo Hejo Mirasy. Pytanie mam. Jestem w trakcie wyrabiania pozwolenia na b--ń sportową. Już zaraz będę pisał wniosek do WPA, czekam jeszcze tylko na zaświadczenie o członkostwie w klubie. Lekarzy mam już za sobą. No i tutaj pojawia się moje pytanie - inny mam adres zamieszkania i inny zameldowania. Psycholog na drukach wpisał adres zamieszkania, lekarz orzecznik na papierach wpisał adres z dowodu czyli zameldowania. Czy myślicie, że mogą się o to przyczepić w WPA? Czy wystarczy to jakoś poruszyć we wniosku? Wolę być pewny bo szkoda tracić tygodni, na odsyłanie i dosyłanie czegoś.
@Stawski: Wątpię, nie masz obowiązku mieszkać w miejscu zameldowania. Wniosek składasz zgodnie z miejscem zameldowania z wymaganymi dokumentami. I to byłoby na tyle
@Stawski: Ogólnie lepiej we wszelkich zaświadczeniach mieć adres z dowodu, łatwiej potwierdzić, że na pewno dotyczą ciebie. Ale poza tym nie masz co się martwić, jeśli podasz we wniosku adres zameldowania oraz adres zamieszkania (stałego pobytu) jasno wytłuszczone, które jest którym i we wszelkich twoich papierach, które składasz będą się przewijać tylko te dwa adresy to nie będzie żadnego problemu.
Ja miałem identyczną sytuację, problemów absolutnie żadnych nie było -
@gorfag: No i ogólnie polecam dopłacić te 242zł jednorazowo i złożyc przy okazji papier na "kolekcjonerskie na bron sportową". To nie jest mało, ale w tej cenie dostaniesz pewnie z przynajmniej 10 dodatkowych slotów, a później musiałbyś robić znów badania, zaświadczenia i cała procedura prawie od zera.
Nie zapomnij tez o wniosku o dopuszczenie, kosztuje raptem 10zł, ale też wymaga ważnych badań, jest dożywtonie i nigdy nie wiadomo kiedy ci
Hejo Mirasy. Pytanie mam. Jestem w trakcie wyrabiania pozwolenia na b--ń sportową. Już zaraz będę pisał wniosek do WPA, czekam jeszcze tylko na zaświadczenie o członkostwie w klubie. Lekarzy mam już za sobą.
No i tutaj pojawia się moje pytanie - inny mam adres zamieszkania i inny zameldowania. Psycholog na drukach wpisał adres zamieszkania, lekarz orzecznik na papierach wpisał adres z dowodu czyli zameldowania.
Czy myślicie, że mogą się o to przyczepić w WPA? Czy wystarczy to jakoś poruszyć we wniosku?
Wolę być pewny bo szkoda tracić tygodni, na odsyłanie i dosyłanie czegoś.
Ale poza tym nie masz co się martwić, jeśli podasz we wniosku adres zameldowania oraz adres zamieszkania (stałego pobytu) jasno wytłuszczone, które jest którym i we wszelkich twoich papierach, które składasz będą się przewijać tylko te dwa adresy to nie będzie żadnego problemu.
Ja miałem identyczną sytuację, problemów absolutnie żadnych nie było -
Nie zapomnij tez o wniosku o dopuszczenie, kosztuje raptem 10zł, ale też wymaga ważnych badań, jest dożywtonie i nigdy nie wiadomo kiedy ci