Wpis z mikrobloga

@Alryh: Współczesne firewalle do windy i tak przeważnie służą jedynie jako nakładka na ui windowsowego firewalla. Jeśli dajesz radę z konfiguracją regułek to nie ma sensu instalować innego firewalla.
  • Odpowiedz
@Alryh: Zapora w Win 7 jest dość dobra, nawet bez doinstalowania dodatków pozwalających na większą konfigurację.

Jeśli coś koniecznie musisz mieć to polecam dobry, lecz już nieaktualizowany PC Tools Firewall - bardzo prosty w obsłudze, nieskomplikowany, nadaje się do podstawowych funkcji dla zwykłego użytkownika.
  • Odpowiedz
@Alryh: Antywir i firewall z win7 wystarczy do przeglądania internetu ale zawsze możesz sobie wypróbować przez miesiąc jakiś pakiet typu internet security (antywir+firewall). Polecam AVG nie zamula a firewall nie zawraca d--y ciągłymi komunikatami tak jak ten od comodo. Windows 8 jest c-----y ;)
  • Odpowiedz
@Alryh: Na jednym kompie mam AVG free i windowsowy firewall i jest dobrze na drugim mam AVG Internet Security i też problemów nie ma. Miałem też Outpost Security Suite bo dostałem licencje za darmo na rok ale taki muł że kompa nie dało się używać i w-------m to po tygodniu.
  • Odpowiedz
@tockar: Mam inne zdanie na temat MSE. Kiedyś zainstalowałem ten badziew siostrze na kompie i niby nic nie wykrył podczas skanowania a jak zainstalowałem potem kaspersky i przeskanowałem to jednak się okazało że komputer był zawirusowany.
  • Odpowiedz