Wpis z mikrobloga

Jako mieszkaniec #gdynia grzecznie płacacy podatki w tym mieście chciałabym napisać o moim wielki bólu pupy. Ale od poczatku, codziennie jezdze po Gdyni autem, pracuje, kupuje, chodze no poprostu tu mieszkam i tu zyje. Gdynia organizuje co rusz to Open Air, to Triatlon Herbalife, Bieg Nocny, Świetojański, Festiwal taki i inny i tak od czerwca do wrzesnia. Miasto wydaje na to ogromne pieniadze bo tylko Open Air to 10 mln zl!!! Tym czasem droga rozowa nieskonczona, przez co Wielkopolska z Al.Zwyciestwa wieczny korek. Łużycka dziurawa, Spacerowa brak nawierzchni, Wielkopolska na wysokosci Spokojnej w obie strony wieczny remont. Mozna by tak jeszcze dlugo... długo... ale miasto laduje kase w promocje zamiat o zadbanie by zylo sie dobrze mieszkańcom i to mnie boli i to mnie uwiera. Dziekuje. Dobranoc. #zalesie #boldupy #trojmiasto #gdynia
  • 24
  • Odpowiedz
@agnea: po pierwsze, większość budżetu imprez masowych jest od sponsorów, a nie od miasta. Po drugie, takie impresy to nie tylko promocja, ale możliwość zarobienia na turystach, na czym zyskuje też miasto, żeby dzięki temu potem wyremontować te drogi. I tak jest dużo lepiej niż w Gdańsku, jeżeli chodzi o zarządzanie pieniędzmi z miasta.
  • Odpowiedz
@agnea: wszelkiego rodzaju imprezy w okresie wakacyjnym to swego rodzaju inwestycje. To napędza gospodarkę, bo przyjeżdża ogromna ilość osób, która wydaje tu kase i ta dopiero powinna zostać wydana na udogodnienia mieszkańców oraz kolejne inwestycje.
Podobno wasz prezydent dobrze tam zarządza skoro ma takie poparcie przez tyle lat, czy może się mylę ?
  • Odpowiedz
@agnea: chciałem tylko nieśmiało przypomnieć, że gdyby nie Opener, to część mieszkańców Europy prawdopodobnie nie miałaby pojęcia gdzie Gdynia, Trójmiasto leżą, nigdy by tu nie przyjechali i nigdy nie wrócili. A w tegorocznym Openerze wg organizatorów brało udział 100 000 osób, niech każdy wyda tą stówę na dojazdy, jakieś zapiekanki na miejscu, nocleg - a wiadomo, że wydają o wiele, wiele więcej, jak kogoś stać na bilet za kilkaset złotych,
  • Odpowiedz
  • 0
@Luxik: opener to nie jedyna duza impreza w Gdyni. Ale jedna z drozszych. Chajs ma sie zgadzac organizatorowi za taka impre a nie mieszkancom czy Urzedowi Miasta. Mieszkancy maja z tego zakorkowane Trojmiasto przez tydzien, zasmiecone plaze, pelno ludzi itp. Parzac na to jak wygladał lipiec w Trojmiescie, mimo bardzo kaprysnej pogody jest ogrom turystów i nikt ich nie dofinansowuje. Inny jest Gdansk w swoim uroku, inny Sopot i inna
  • Odpowiedz
@agnea: zgadzam się. Wydaje mi się, że jest coraz gorzej z decyzjami Szczurka. Powiedziałabym, że nawet #!$%@? mocno. Większość rzeczy robiona dla i pod turystów a o mieszkańcach się zapomina. Kumam, że wszystkie te imprezy przyciągną ludzi, którzy zostawią hajs ale chyba można by to rozłożyć jakoś? A nie rozrzucic miliony na imprezy a dla mieszkańców #!$%@?. Al. Zwycięstwa od skrzyżowania z Wielkopolską w kierunku centrum nie da się #!$%@?
  • Odpowiedz
@Chochla: no Szczurek był na otwarciu prywatnej inwestycji baltic plazy przy Świętojańskiej ciekawe czy do innych mieszkańców miasta Gdynia po skończonym remoncie też przychodzi na wielkie otwarcie??
  • Odpowiedz
  • 0
@mrbungle: tak burdel na skwerze, wylaczone redlowo, orlowo, kamienna gora i nie wiem co jeszcze bo tam nie smigam. Ultra korki od sopotu w str Gdyni i od Centrum do Sopotu. A za czyj hajs sie bawia? No miedzy innymi podatnikow Gdyni ktorzy co z tego maja?? Promocje miasta! Wowwee yeeee uuuuu
  • Odpowiedz
@agnea: jezeli chodzi o ul. Rozowa, niestety nic sie nie ruszy bo Sopot blokuje inwestycje( ͡° ʖ̯ ͡°) jezeli chodzi o drogi to powoli robi sie problem z gdynia polnoc tj Obluzr, Oksywie, Pogorze. Duzo nowych inwestycji, a brak alternatyw dojazdu. Imprezy mi nie przeszkadzaja jest kasa dzieki temu na na remont swietojsnskiej, teatru itp. Chodz fakt cala kasa w centrum pakowana jest
  • Odpowiedz