Wpis z mikrobloga

Mirki,

Postanowilem ze skupie sie na MS SQL Server i polacze to pozniej z technologia .NET i C#. Natomiast gryzie mnie dalej kwestia czy dobrze robie, sporo znajomych mowi zeby jednak isc w JAVE i laczyc z baza danych Oracle - pociesza mnie mysl ze jak ktos bedzie w czyms dobry to prace znajde wszedzie ale cialge gdzies z tylu glowy mam ta Jave. Czy moje obawy sa uzasadnione i rzeczywiscie lepiej isc w technologie Oracle zamiast MS?

#programowanie #java #csharp
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bauzzer: przy założeniu, że nie trafisz na sharepointa. Sharepoint ryje psychikę strasznie.

p.s. sharepoint jest fajny tylko wtedy, gdy nigdy wcześniej w niczym innym nie pracowałeś i nie robisz bezpośrednich porównań z inną technologią. Jak tylko zaczynasz robić analizy porównawcze to sp ssie.
  • Odpowiedz
@SiemkaKolego: c# i od razu ogarniaj .NET Core'a ( ͡° ͜ʖ ͡°) każdy poleci Ci to w czym robi, faktem jest jednak że akcje C# idą w górę przez ostatnie ciągotki M$ w kierunku open source (jak uwolnienie .neta czy własnie Xamarina)

• Odpowiedz
Dzieki, w takim razie pozostane przy technologi MS (chociaz wchodze na fejsa a tam na samej gorze jakas oferta dla mlodych programistow - kilka stanowisk - wszystko praktycznie java :D)
  • Odpowiedz