Wpis z mikrobloga

Miraski drogie, gdzie celować z pracą, taką na wczoraj w #wroclaw, do końca września, będąc studentem? Gastro typu KFC, Maki itd odpada, galerie to ściema, wszyscy chcą kogoś na cały etat na dłużej... Kończą mi się pomysły i kasa na drukowanie CV ( ͡° ʖ̯ ͡°) Ktoś, coś jakiś pomysł? (,)
#praca #studbaza
  • 17
@Huntress: wut jak odpadają galerie? Jak pracowałam w Reserved to właśnie na wakacje zatrudniali na 1/2 czy 3/4 etatu (i podobno tak zawsze w LPP było) nowe dziewczyny, a te co tam jakiś czas pracowały to jechały na bezpłatny urlop do domu czy coś. Czasem ktoś zostawał na dłużej.
Czemu gastro odpada?
@StaryZdzich: Książeczka, owszem, ale też nie chce siedzieć w gastro. Jakoś tak wolę każdą inną "czystą" pracę typu właśnie odzieżówki. No i bym pewnie podjadała, bo jakieś żarcie dla pracowników na pewno zostaje, a trzeba trzymać formę ( ͡ ͜ʖ ͡)
@Huntress: świniaki, a jak chciałam sobie te parę lat temu przejść chociaż na wakacje na cały etat to nie pozwalali ;)
spróbuj w Factory - na wakacje dużo studentów wyjeżdża do mamę i tatę. Albo jakiś płatny staż/praktyki - wiem, że kasa może nie jest jakaś niesamowita, ale potem fajnie to w CV wygląda i można się gdzieś spoko zakręcić na dłużej (ja żałuję, że tego nie robiłam i byłam tylko
@Huntress: Na Bielanach w wielu sklepach (Reserved, Cropp sprawdzone, ale ogólnie wiele sklepów szuka do pracy) powinni przyjąć do końca września. Mi nie odpowiadała stawka, bo to poniżej 10 zł/h. Ulotki, hostessa na pewno znajdziesz nawet na tydzień - na Olx. Teraz jest okres wakacyjny, to często są promocje jakiegoś piwa czy coś, tj. rozdawanie na mieście. Albo w galeriach degustacja produktów.
@Huntress: zawsze możesz mówić, że chcesz na dłużej zostać :D Ja tak zrobiłam, chociaż od początku wiedziałam, że koniec września i się zwalniam. Po prostu pod koniec sierpnia możesz powiedzieć, że kurcze jednak chyba nie dasz rady na dłużej i pod koniec września się będziesz zwalniać.
@imawriter: właśnie myślę, żeby zaczynać wciskać kit ( ͡° ͜ʖ ͡°), bo tyle CV już powysyłałam i porozdawałam w różnych miejscach i tylko dlatego mnie nie biorą bo chcą kogoś na dłużej ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Huntress: no wiadomka, że na dłużej chcą, tylko musisz dobrze przeczytać umowę, bo jeśli będziesz na śmieciówce czyli na zlecenie to możesz się zwolnić z dnia na dzień, to wystarczy, że powiesz, że za tydzień już nie przyjdziesz :D A jak jednak od razu umowa o pracę (chociaż wątpie) to tam chyba miesięczne wypowiedzenie to mogłabyś ich wkurzyć, że cie przyjmą, a ty za pare dni mówisz, że jednak w październiku