Wpis z mikrobloga

@raczej_nieinaczej: Z własnego doświadczenia. Skup się, żeby się dobrze zaprezentować. Teraz od środka widzę ile ludzi odpada na rekrutacji nie ze względu na umiejętności, a ze względu na ogólną prezentację. Bądź miły, uprzejmy i uśmiechnięty... pokaż, że jesteś osobą nie tylko dobrą do pracy, ale także taką z którą można się skumplować.

Zwłaszcza, że to praktyki to cudów od strony wiedzy nie będą wymagać.

Głowa do góry i dawaj znać jak
@M4lutki: Dam znać ! Myślę ze bedzie problemów w trakcie rozmowy i prawdopodobnie bedą mną zachwyceni. No chyba ze usiade przez 3 januszami

@Xonar: Jak poznałem SE to odrazu zabrałem sie za androida napisałem kilka aplikacji , ale nie znałem żadnych wzorców projektowych, prawie cała akpa w 2-3 klasach teraz to aż sie boje zagladać do tego kodu. Pózniej dalej robiłem jakies beznadzieje apki i kilka gier , webclaver itp.
@raczej_nieinaczej: standard to chyba pytanie o różnicę między interfejsem a klasą abstrakcyjną, co to jest dziedziczenie, jakie mogą być dostępności dla metod i właściwości oraz czym się różnią, do czego służą annotacje, czym jest Java EE, czym jest bean, czym jest jsp itp. jakieś pytania odnośnie bazy danych - co to joiny, wymień parę poleceń sqlowych, jak pl/sql to czym się różni od innych sqli, jakieś pytania odnośnie frameworków, jeśli się