Wpis z mikrobloga

Mirki ratunku.

Piszą do mnie, że:
Moje konto wykorzystuje ponad 15 procesów na serwerze i już drugi raz mi wysłali ostrzeżenie.

1. Usunąłem wszystko z moich domen. Zostały tylko stronki html.
2. Na jednej domenie wywaliłem starą joomle i postawiłem świeżynkę joomla 3 (po aktualizacji wersji php) i stronę frontową zablokowałem w Panelu Joomli
3. Dzisiaj dostałem już 3 maila od cal.pl i usunąłem nawet Joomle 3. Także zostały tylko stronki HTML.
4. Hasła pozmieniane już wcześniej.

Natomiast w logach znajduję takie wpisy, które mnie trochę martwią, ale ja na to nie mam wpływu jak rozumiem (załączam screeny).

I załączam jeszcze screeny z WebAnalizera.

Co w tej sytuacji mogę zrobić?

#serwery #hosting #programowanie #pomocy
Pobierz
źródło: comment_Ye6DArk4OvNtK7jbhRvAKA6N59Fax5U9.jpg
  • 46
@Kion:
@piter19937: Dzisiaj właśnie poszedł mail o informację nazw tych 15 procesów.
@Namenick: Tak jak napisałem - cal.pl

W ogóle od paru dni z nimi mailuje i korespondencja to jakiś żart. Jeden człowiek (kolejny) z BOK odpisuje mi, że

Witam serdecznie,

Proszę sprawdzić stan urządzenia z którego Pan korzysta, dodatkowo proszę o sprawdzenie wszystkich aktualizacji.

Domyślałem się, że chodzi o komputer więc odpisałem im, że komputer zakupiłem i to
@Wayne_Schlegel: @Kion: @piter19937: @Namenick:
Tylko wiecie. A co jeśli zmienię providera, a problem nadal będzie występował?

Bo ewidentnie coś bez sensu kieruje ruch na moją domenę. Tak jak w WebAnalizerze widać. Jakieś włoskie stronki.

Chociaż providera i tak zmienię - za ten beznadziejny kontakt.
@s87: nie wiem, ale to jakiś gównohosting przenieś się

biznes-host.pl - wszystko jasno określone ile czego możesz użyć (ja nie mialem zadnych problemów chociaz na jednym serwerze mialem kilka stron)
albo mydevil.net
@s87:
wywal gownoskrypt
zainstaluj cos normalnego
wylacz by na 404 nie pokazywalo strony tylko goly komunikat serwera ( po co boty maja obciazc serwera ladowaniem calej strony z jednym zdaniem ze nie znaleziono tego urla
zmien DNSy na cloudflare i wytnij sowieckie i babanowe kraje (dostepne w darmowej wersji)