Wpis z mikrobloga

@SeQQ wprowadziłem się niedawno z dziewczyną do kawalerki 38m i jest znośnie. Na mniejszej ilości też dałoby radę, chociaż wtedy już z umeblowaniem i zmieszczeniem wszystkiego można mieć problem.
To zależy od miejscówki, kasy, wystroju.. ja wynajmowałem kiedyś taką dziurkę, ale w samym centrum, do pracy 10 min pieszo. W tej samej cenie miałem o wiele bardziej komfortowe mieszkanie ale do roboty miałbym 30 min tramwajem.
@SeQQ: niestety od kilku lat jest dziwny trend łączenia "salonu" z kuchnią co nie każdemu odpowiada ale chyba to nikogo nie obchodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) edit: szperaj za kawalerkami z PRLu tam będzie normalny ukłąd a nie wszystko na kupie.
@SeQQ: To już lepsza kuchnia z łazienką... I zamontuj ogromny okap z potężnym wentylatorem i mocnym silnikiem. Będziesz musiał otwierać okno.

haha tylko teraz prawie wszędzie budują salony łączone z kuchnią, nawet na 50m2 xD

@Singularity00: Zauważyłem i za każdym razem jak takie coś widzę, to się zastanawiam co to ma być...
Ostatnio z ciekawości przejrzałem plany inwestycji w kilku miastach i wszędzie to samo - salono-kuchnie więc widać ludzie tak chcą....

@Singularity00: bo w ten sposób łatwiej ukryć niewielki metraż ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do tego jeszcze często nie ma nawet gazu i jest sam prąd, tak więc to typowe mieszkanka dla ludzi którzy kuchni używają do zrobienia kawy rano i herbaty wieczorem, wiedocznie sporo ludzi je tylko