Aktywne Wpisy
kamsher +23
Skala przegrywu. Jeśli dany opis dotyczy was dajecie sobie jeden punkt. Napiszcie podsumowanie w komentarzu.
1.Wzrost poniżej 180cm
2.Nigdy się nie całowałes
3. Nigdy nie uprawiałeś seksu za darmo
4. Nie masz jakiejś kończyny
5. Masz trądzik
6. Nie masz znajomych
7. Masz hiv
8. Masz cukrzyce
9. Nigdy nie byłeś za granicą
10. Jąkasz się
11. Gnębiono/ jesteś gnębiony w szkole
12. Spotkał się mobbing w pracy
13. Masz podwójny podbródek
1.Wzrost poniżej 180cm
2.Nigdy się nie całowałes
3. Nigdy nie uprawiałeś seksu za darmo
4. Nie masz jakiejś kończyny
5. Masz trądzik
6. Nie masz znajomych
7. Masz hiv
8. Masz cukrzyce
9. Nigdy nie byłeś za granicą
10. Jąkasz się
11. Gnębiono/ jesteś gnębiony w szkole
12. Spotkał się mobbing w pracy
13. Masz podwójny podbródek
Hopsa +6
Czym mogę pozytywnie zaskoczyć chłopaka z którym się od jakiegoś czasu spotykam?
Jakie cechy powinna mieć w dzisiejszych czasach dziewczyna z którą chce się być?
Staram się wymyślać jakieś fajne plany nawet na luźne randki, seks też staram się żeby był fajny i nie robię tego na siłę, próbuje jakoś pokazywać się za każdym razem w różnych innych stylówkach fajnych i ogólnie staram się pokazywać swoje zaangażowanie w relacje.
Nie pisze z
Jakie cechy powinna mieć w dzisiejszych czasach dziewczyna z którą chce się być?
Staram się wymyślać jakieś fajne plany nawet na luźne randki, seks też staram się żeby był fajny i nie robię tego na siłę, próbuje jakoś pokazywać się za każdym razem w różnych innych stylówkach fajnych i ogólnie staram się pokazywać swoje zaangażowanie w relacje.
Nie pisze z
* Chciałbym kupić tego laptopa, rozmawiałem chyba z Panem o tym przez telefon.
- Dobrze, zgodnie z rozmową telefoniczną mogę zejść z ceny te 15zł prowizji allegro, więcej nie dam rady.
* Ale ja bym go chciał oddać za tydzień, bo tylko na 7 dni potrzebuję laptopa.
- Nie prowadzę wypożyczalni komputerów...
* No, ale mam prawo do zwrotu w ciągu 14 dni?!
- Tylko przy zakupie przez internet.
* Dobra, to ja go kupię na allegro i Pan mi wyśle.
- Ale wtedy dodatkowo zapłaci Pan wysyłkę i nie będzie zniżki.
* No i? wypożyczę go sobie za 45zł na tydzień, hehe.
//Wyszedł zadwowolony, ciekawe jak długo to obmyślał.
A więc:
Klient wrócił po 10 dniach, z laptopem. Chciał go zwrócić - odmówiłem.
Powiedział, że będzie czekał w sklepie aż zmienię zdanie, uparcie odmawiałem przyjęcia zwrotu sprzętu i odszedł.
Po paru godzinach dostałem pierwszego maila - niezgodność towaru z opisem. Według niego dysk twardy, który ma 500GB musi mieć tyle dokładnie miejsca wolnego. Wiadomo, że swoje zajmuje system, oraz partycja recovery + fakt, że ma 465GB a nie 500GB po formatowaniu.
Zaoferowałem zniżkę na dodatkowy dysk zewnętrzny 1TB i tyle.
Klient niepocieszony napisał, że w takim razie znalazł uszkodzenie - spację, która odpada. Stwierdziłem, że mogę odesłać go na gwarancję, ale zaczep jest wyrwany, więc nie przyjmę zwrotu sprzętu, bo to uszkodzenie mechaniczne, celowe a nie takie, które wystąpiło przed sprzedażą sprzętu.
Dostałem ostatniego maila, że sprawa zostaje skierowana do sądu i... nic się nie stało. Żadnego zawiadomienia, nic.
Zakończyłem pracę w tamtym serwisie, więc niestety nie będzie już więcej historii z serwisu laptopów.
Chciałbym wam bardzo serdecznie podziękować za miłe komentarze, wsparcie oraz interesy, które z wieloma z was zrobiłem.
Aktualnie pracuję jako IT w dużej korporacji i jak tylko odrobię się z pracą to wrzucę kolejne wpisy.
Trzymajcie się!
A i trochę kijowo, że powyżej 200 osób kupiło sprzęt z zamiarem oddania... to nie jest fair.
http://www.wykop.pl/wpis/17090487/mysle-ze-to-idealny-moment-aby-wznowic-tag-fstabpr/
#fstabpraca #januszebiznesu #heheszki #serwislaptopow
wywalenie windowsa z laptopa i zastąpienie go linuxem. zbyt mocne zniszczenie sprzętu(sprzedawca może ci potrącić za to). zrobienie roota na telefonie
ogólnie sprzedawca ma #!$%@?. ale są też wyjątki rzeczy bezzwrotnych, dokladnie nie wiem co tam wchodzi, na pewno oprogramowanie i tego typu rzeczy
piszesz że z wystawy/ekspozycji i wystawiasz jako nowy :D