Wpis z mikrobloga

Czy tylko ja mam taki problem z tymi rankedami, czy to ten system jest taki #!$%@? >_<
Po placementach miałam jakieś 49 punktów, niby spoko, 50 da rade wbić. Ale przy systemie punktacji to przegranie jednej gry to koszt 3 winów >.< Da się tutaj w ogóle iść do góry, czy lepiej zagrac te 10 gier i zapomniec o sprawie.
#overwatch
  • 9
@Dantalia
Po placementach miałem rangę 50, obecnie kręcę się jak gówno w kiblu między 61-64, raz w górę, raz w dół. Zawsze soloq, więc da się. Za ok. 2 tygodnie koniec sezonu i przyznanie dodatkowych punktów w oparciu o najwyższą zdobytą rangę, więc ciśnij!
@MrPen: To chyba u ciebie. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Za przegranie meczu nie raz potrafi cały punkt odjąć, a za wygranie maksymalnie pół dostaje i to też w najbardziej optymistycznym założeniu. Najlepsze, że nawet jak przegramy mając leavera w teamie to system i tak potrafi odjąć prawie cały punkt, bo czemu nie :D
@Dantalia: Ja po placementach dostałem jakieś 46. Ścieżkę od 44 do 53 przeszedłem za równo w góre jak i w dół, ale udało mi się wrócić grając solo. Także da się tylko potrzeba trochę szczęścia do randomów i jako takich umiejętności, bo w tej grze raczej nikt cie nie wycarruje :p
@Dantalia: To prawda, ale z każdą rangą w górę łatwiej jest trafić na ogarniętych ludzi. A jak ktoś się obrazi i przestanie być jedynym healerem to nie ważne, że mam 4 złote medale, zmieniam na healera.
@Dantalia: Jesli masz 1 przegrana = 3 winy to znaczy ze Ty zle grasz, a nie druzyna.
Ogolnie za zlote medale i dobra gre obniza wartosc spadania. Jak zagrasz bdb to spadniesz tylko o jedną miareczke, gdzie przy winie dostac mozesz kilka.