Aktywne Wpisy
MakaronowyStwor +39
-Kończ jednej z najcięższych studiów jakie istnieją
-3.5 roku inż. zamiast 3 lat licencjatu
-jak coś nie pójdzie jesteś kupe lat w plecy
A na koniec....
ZAROBISZ GÓWNO.
Just inżynier thinks
#takaprawda #pracbaza #inzynieria #studbaza
-3.5 roku inż. zamiast 3 lat licencjatu
-jak coś nie pójdzie jesteś kupe lat w plecy
A na koniec....
ZAROBISZ GÓWNO.
Just inżynier thinks
#takaprawda #pracbaza #inzynieria #studbaza
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Mirki, przyznać muszę że łyknąłem zarzutkę jak młody pelikan odnośnie #mlm. Wcześniej o czymś takim nie słyszałem i dlatego taka sytuacja. :(
Zapisałem się do firmy na "S", która sprzedaje głównie kolagen. Kupiłem zestaw startowy i już pal sześć te 160 złotych. Znajomy (chyba już niedługo były znajomy) zrekrutował mnie pod siebie i poniżej mnie jest wpisanych kolejnych kilka osób (on zapisywał nie ja).
1) I teraz pytanie jak będzie wyglądało rozliczenie podatkowe.
2)Jak się dowiem ile muszę zapłacic fiskusowi? Przyjdzie mi to na maila czy pisemnie na adres domowy?
Pytam bo nie chcę zgnić w Sztumie i być ścigany z urzędu kuhwa! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
3)Wiem, że po 4 miesiącach nieaktywności konto w tejże firmie zostaje usunięty i czy jak nie wypłacę ewentualnych pieniędzy (nie kupiłem nic poza zestawem startowym i nie rejestrowałem osobiście nikogo). Czy i tak będę musiał zapłacić podatek, czy pieniądze przejdą od razu na poziom wyżej?
#mlm #kiciochpyta #anonimowemirkowyznania
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Po co to?
Dzięki temu narzędziu możesz dodać wpis pozostając anonimowym.
Czyli poza wyrzuceniem w błoto 160 piniendzy, raczej żadnych konsekwencji?
Inb4 Szacunek wśród znajomych dalej jest, bo jeszcze nie zacząłem ich umawiać na spotkania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To jest anonimowy komentarz.
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Asterling
A tą kase potraktuj jako życiową lekcje, dość drogą lekcje żeby w takie interesy się nie bawić. Łatwiej przeboleć stratę a i jeszcze wnioski wyciągniesz.
Padłeś ofiarą oszustwa, więc zacznij myśleć, jak #!$%@?ów dojechać, a nie panikujesz, jakbyś to Ty kogoś oszukał. Odpowiedz na te pytania:
1. W jakim miejscu odebrałeś swój starter? Galeria handlowa, restauracja, u siebie w domu?
2. Czy osoba, która wręczyła Ci starter, dała również paragon?
3. Ile dni minęło od momentu odebrania twojego startera?
4. Czy Ty wręczałeś komuś startery?
Podatek płaci się od przychodów. Zarobileś coś? Dostałeś jakiś przelew z kasą? Jak nie, to co się przejmujesz podatkiem?
A może możesz oddać starter? Spytaj się, ale licz się z tym że kolega może nie chcieć byś oddał starter :)
Możesz też zadać to pytanie np w komentarzach tu http://opinieomlm.pl/firma-mlm/souvre-internationale/
1. Odebrałem starter w galerii handlowej
2. Nie dostałem paragonu, albo sobie noe przypominam
3. Jakoś z miesiąc
4. Nie wręczałem nikomu starterów
Nie zależy mi na odzyskaniu hajsu. Próbki dam komuś z rodziny z jakiejś okazji a etui zostawię sobie.
@vvalabor
Ja, vol! Kolagenowe kondominium ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przelewu na swoje bankowe nie dostałem. Chyba, że jakoś mam sprawdzić na tym koncie firmowym
O oszustwie Souvre pisałem już pod koniec maja, kiedy ci oszuści nie mieli jeszcze postawionej strony internetowej.
Souvre nie jest firmą. To piramida finansowa, a Ty jesteś ofiarą oszustwa. Nie odpuszczaj. Im zależy na tym, żebyś machnął ręką. Masz w rodzinie czy wśród znajomych jakiegoś policjanta, prawnika, kogoś ogarniętego z prawem? Albo chociaż kogoś, kto sprawnie posługuje się językiem angielskim? Na anglojęzycznych stronach jest masa materiału na temat Product Based
Rozliczenie wygląda następująco :
1. Mamy możliwość wypłaty pieniędzy w rabacie - wtedy bierzesz produkty ze zniżką 99% ze sklepu internetowego, te 99% jest odliczane od prowizji na koncie z budowania sieci. Rabat nie podlega opodatkowaniu bo jest po prostu zniżką w sklepie
2. Od 500zł prowizji miesięcznie jest opcja podpisania umowy zlecenia z firmą, wtedy normalnie odliczany jest podatek 18% przez firmę i składki na zus.
To jest anonimowy komentarz.
Zaakceptował: Asterling