Wpis z mikrobloga

? #!$%@? ale mam mindfucka mirki... Dostałem się na #wat na #informatyka i teraz w sumie nie wiem czy ja chcę w ogóle tam iść, do studiów namawiają mnie rodzice, natomiast do studiów zaocznych używając sensownych argumentów współpracownicy. Mam spoko robotę, moze nie aż tak dużo płatna, ale jak na ten wiek (18) to raczej spoko i w zawodzie w którym chce się rozwijać, obsługa sklepów internetowych ebaya itp. Jakieś rady co ja mam zrobić? Wydaje mi się że ta opcja zaocznych jest o wiele rozsadniejsza bo skończę nawet licencjat i będę chciał szukać pracy to już doświadczenie mam względem moich rówieśników itd... Ale boję się też że totalnie nie będę miał życia... studiował ktoś tak, pracując pełnowymiarowo? Jest bardzo ciężko? No i gdzie ewentualnie #informatyka zaocznie w #warszawa?:)

#zalesie #kiciochpyta #matura #studbaza
  • 10
  • Odpowiedz
@Uczciwydonosiciel: idź na zaoczne. Praca (w zawodzie) > studia. Wszystko zależy od Twojej organizacji czasu, mi się udawało studiować na dziennych i pracować normalnie, a w ciąż potrafiłem znaleźć czas na znajomych.
  • Odpowiedz
@Ragnarokk: chyba ciężko o dorywcza robotę związana z informatyką, ewentualnie jakieś zlecenia na strony itp ale o to też ciężko. Mógłbym pracować mniej dni w tygodniu z tymże zajecia na dziennych prawdopodobnie i tak mocno nachodzilyby na czas pracy :(
  • Odpowiedz
teraz w sumie nie wiem czy ja chcę w ogóle tam iść, do studiów namawiają mnie rodzice,

@Uczciwydonosiciel: klasyczny przypadek. Rodzice żyją w świadomości lat 90, gdzie studia były gwarantem dobrej pracy. To przestało mieć znaczenie 15 lat temu. Obecnie liczą się umiejętności. Jak studia są praktyczne to warto iść. Jednak z doświadczenia wiem, że jak masz takie rozterki, to lepiej popracuj rok, nawet mając rok przerwy od studiów.
Rodzice
  • Odpowiedz